Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη αστυνομικός για «εξαφάνιση» 11 υπηρεσιακών όπλων

Ένας αστυνομικός που εκτελούσε χρέη διαχειριστή Τμήματος στην Αττική, συνελήφθη από συναδέλφους του των Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου οπλισμού που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκαν πως έλειπαν 11 υπηρεσιακά όπλα.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, τα έξι πιστόλια, τέσσερα περίστροφα και το ιδιωτικό ατομικό περίστροφο του, έλειπαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου ενώ φέρεται να μην μπόρεσε να δικαιολογήσει την έλλειψη του οπλισμού αν και ήταν διαχειριστής χρηματικών υποθέσεων, οικονομικού και υλικού καθώς και αποκλειστικός κάτοχος του κλειδιού του χώρου φύλαξης δημόσιων υλικών του Τμήματος.

Σε έρευνα που έγινε στον ίδιο, στο γραφείο του, σε σπίτια και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικές καραμπίνες, με ληγμένη άδεια κατοχής, ένα κινητό, 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και μία αστυνομική ράβδος που κατείχε παράνομα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των όπλων συνεχίζονται από την Αστυνομία όπως και οι έλεγχοι στα λοιπά δημόσια υλικά της υπηρεσίας.

 

Το “έπος” του Γουέμπλεϊ