Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνελήφθη στην Αθήνα μέλος του ISIS, φέρεται να έχει ομολογήσει συμμετοχή σε δολοφονίες

Ένας 27χρονος Σύρος, ο οποίος φέρεται να ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος συνελήφθη σήμερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην προσφυγική δομή του Ελαιώνα Αττικής. Εκτός από την συμμετοχή του στην τζιχαντιστική οργάνωση, φέρεται να έχει ομολογήσει ότι συμμετείχε σε δολοφονίες.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, ο 27χρονος συνελήφθη τις πρωινές ώρες και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο 27χρονος παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από την Αντιτρομοκρατική, ύστερα από πληροφορίες που είχαν από το εξωτερικό. Την αφορμή για την προσαγωγή του, αρχικά, έδωσε ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο του Ελαιώνα. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται να ποζάρει με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό, μαζί με άλλους μαχητές. Μετά από αυτό, ο Σύρος φέρεται να ομολόγησε ότι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων.

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη