Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: «Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις📍 Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει» 📌

🔊 📢  Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Συνταξιούχοι Συγκέντρωση Πορεία 1 Οκτ 2019 1

🔻🔻

🔸 Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην συγκέντρωση των συνταξιούχων, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ ο οποίος έθεσε το συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο των συνταξιούχων 🔻🔻

📍 Όπως τόνισε, διεκδικούμε αυτά που μας άρπαξαν οι κυβερνήσεις που τα έδωσαν στους επιχειρηματικούς ομίλους που τα έκαναν κέρδη και υπερκέρδη. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, υπογράμμισε ο ομιλητής, τονίζοντας ότι με τους αγώνες μας αποτρέψαμε την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στα πλαίσια του νόμου Κατρούγκαλου, αυξήθηκαν οι συντάξεις χηρείας και επιστράφηκαν οι παράνομες κρατήσεις στις επικουρικές.

📍 Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη, μαζί με τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους θα συμμετάσχουμε στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων 📌  κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης

✔️  Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν, ο Ερμόλαος Λινάρδος, γγ της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, η Αναστασία Χριστοπούλου, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων, ο Γιώργος Βρανάς, πρόεδρος της ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΕΣΤΑΜΕΔΕ και ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικών Ταμείων.

Συνταξιούχοι_Συγκέντρωση-Πορεία 1-Οκτ-2019 Δήμος Κουμπούρης

📍 Η κινητοποίηση έξω από το Υπ. Εργασίας και η συνάντηση με τον Ν. Μηταράκη 🔻🔻

Με το σύνθημα, «Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις. Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», οι συνταξιούχοι έφτασαν στο Υπ. Εργασίας με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου έγινε συγκέντρωση. Με πανό, ντουντούκες, ανακοινώσεις και συνθήματα διεμήνυσαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, καθώς οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται, ωστόσο οι αντιασφαλιστικοί νόμοι διαχρονικά παραμένουν, χτυπώντας τα δικαιώματά τους. Μάλιστα όπως τόνισαν δεν παλεύουμε μόνο για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας καθώς η αντιασφαλιστική σκυτάλη περνά από την μια κυβέρνηση στην άλλη και φυσικά και στη σημερινή

🔻🔻

Δείτε ένα ακόμη video από την πορεία (ομιλία του Δ. Κουμπούρη έξω από το Υπ. Εργασίας) 

«Εμείς διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί. Δεν κάνουμε εκπτώσεις, δεν αφαιρούμε τίποτε από το υπόμνημά μας, απ’ ότι αυτοί μας έχουν αφαιρέσει γιατί είναι δικά μας αιτήματα, είναι δικά μας χρήματα, είναι πληρωμένα από εμάς σε όλη μας τη ζωή, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή και τα διεκδικούμε μέχρι τέλος», σημείωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ενημερώνοντας τη συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από το Υπ. Εργασίας για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία τους με τον Νότη Μηταράκη, υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συνταξιούχοι_Συγκέντρωση-Πορεία 1-Οκτ-2019

✔️   Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση ο Ν. Μηταράκης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σε αυτή την φάση θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, μέσω της κεφαλαιοποίησης του συστήματος.
✔️   Σχετικά με τα αναδρομικά από τις περικοπές των συντάξεων που έχουν βγει αντισυνταγματικές, ο υφυπουργός παρέπεμψε στις τελικές αποφάσεις του ΣτΕ, συνδέοντας ωστόσο το ζήτημα με τα περιθώρια του λεγόμενου «δημοσιονομικού χώρου».
✔️   Τέλος για το θέμα των «δώρων» επανέλαβε την γενικόλογη κυβερνητική αναφορά για ένα μηχανισμό στήριξης μετά τις 12 συντάξεις, μέσω επιδοματικής πολιτικής.