Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνεχίζεται και σήμερα η άγρια καταστολή του ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστινίων

Νέο κύμα άγριας καταστολής χθες και σήμερα από την ισραηλινή αστυνομία σε βάρος Παλαιστινίων που διαδήλωναν σε περιοχές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που κατέχει παράνομα το Ισραήλ από το 1967.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί στη διάρκεια νέων συγκρούσεων με ισραηλινούς αστυνομικούς στην πλατεία των Τζαμιών.

Μπροστά σ’ αυτή την κλιμάκωση, έχει προγραμματισθεί για αργότερα σήμερα, έπειτα από αίτημα της Τυνησίας, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ.

Νωρίς το πρωί, εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν αντικείμενα προς την κατεύθυνση των ισραηλινών δυνάμεων της τάξης που είχαν πάρει θέσεις στο εσωτερικό της πλατείας των Τζαμιών, τον τρίτο πιο ιερό χώρο του Ισλάμ που ονομάζεται από τους εβραίους Όρος του Ναού.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε επίσης δεκάδες τραυματίες να απομακρύνονται από την πλατεία μέσα σε ασθενοφόρα.

«Υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες στις συγκρούσεις» στην πλατεία, περίπου πενήντα από τους οποίους χρειάσθηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, ανακοίνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος με σύντομο μήνυμά της προς τους δημοσιογράφους.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που Ισραηλινός οδηγός πέφτει πάνω σε Παλαιστίνιους την ώρα που οι δεύτεροι του επιτίθονται με πέτρες:

Χθες, στην Πύλη της Δαμασκού, κοντά στη μουσουλμανική συνοικία της Παλιάς Πόλης, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έριξαν μπουκάλια εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος με κανόνια νερού.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, επτά Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις χθεσινές συγκρούσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως από τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων