Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ηθοποιών του ΚΘΒΕ

Σε νέα ματαίωση των παραστάσεων στις σκηνές του ΚΘΒΕ από σήμερα έως και τις αρχές του νέου χρόνου (από Παρασκευή έως και την επόμενη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου) οδηγείται το ΚΘΒΕ μετά την απόφαση των ηθοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας αυξήσεις στις αμοιβές με την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας.

Από τη Διοίκηση του Σωματείου ειπώθηκε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν πρόκειται να συνομολογήσει σε περικοπές ή σε χειρότερη Σύμβαση από αυτήν που υπογράφηκε την προηγούμενη διετία. Άλλωστε, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αφορά μόνο τους ηθοποιούς που εργάζονται στο ΚΘΒΕ, αλλά όλο τον κλάδο, καθώς η υπογραφή μιας δυσμενέστερης Σύμβασης από αυτήν που υπήρχε, μπορεί να υποσκάψει συνολικά τον αγώνα του κλάδου για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε κάθε χώρο.

Με ανακοίνωσή του, το ΣΕΗ τονίζει ανάμεσα σε άλλα:

«Αυτήν τη στιγμή που το σωματείο μάς δίνει μάχη για Συλλογικές Συμβάσεις σε όλους τους χώρους του θεάτρου, σημειώνοντας αρκετές επιτυχίες, ποιον εξυπηρετεί η προσπάθεια υποβάθμισης της Σύμβασης του Κρατικού; Το μπαλάκι των ευθυνών που πετάνε ο ένας στον άλλον, κυβέρνηση και διοίκηση του Κρατικού δεν μας αφορά. Είναι απαράδεκτο να δηλώνουν πως είναι παράνομο να υπογράψουν τη Σύμβαση Εργασίας και να απαιτούν την υποτέλειά της στη μνημονιακή λογική, την ώρα μάλιστα που διαφημίζουν σε προεκλογικούς τόνους το τέλος των μνημονίων. Περιμένουμε να πάρουν θέση γραπτώς όσοι είναι υπεύθυνοι. Ας μας απαντήσουν άμεσα για τις προθέσεις τους. Οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού και ενσωμάτωσης στη διαχειριστική λογική, προκειμένου να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας, δεν θα περάσουν. Την απάντηση την πήραν από τον κλάδο. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και κλιμακώνουμε έως την απόλυτη δικαίωση των αιτημάτων μας».

Μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας του γενικού γραμματέα του υπουργείου, της διοίκησης και διεύθυνσης του ΚΘΒΕ και εκπροσώπων εργαζομένων π, οι ηθοποιοί με εξώδικο τους προς τη διοίκηση του θεάτρου προκηρύσσουν νέες στάσεις εργασίας για τις σημερινές (Παρασκευή) παραστάσεις, τις αυριανές (Σάββατο 29/12), της Κυριακής (30/12) και τις προγραμματισμένες της Τετάρτης (2/1) και Πέμπτης 3/1).

Μέχρι αργά σήμερα οι διαπραγματεύσεις συνεχιζόταν, οι ηθοποιοί βρίσκονταν στις σκηνές ενόψει και των έξι παραστάσεων που είναι προγραμματισμένες για τις 9 μ.μ αλλά δήλωναν αποφασισμένοι να μην παίξουν και να ενημερώσουν για τους λόγους τους θεατές.

Οι παραστάσεις που ματαιώνονται αφορούν στα έργα: «Ντα» (στο θέατρο της ΕΜΣ), «Περιμένοντας τον Γκοντό» (Βασιλικό θέατρο), «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Υπέρ Ελλάδος» (στα θέατρα της Μονής Λαζαριστών) «Χειμωνιάτικο παραμύθι» (στο θέατρο της ΕΜΣ), «Η εξέγερση της μύτης» στο θέατρο της Καλαμαριάς και του έργου της ‘Αλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου – το πρωί της Κυριακής.

Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί, στα ταμεία του θεάτρου από αύριο (Σάββατο) έως και το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2315 200200