Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην COSCO

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με νέα 24ωρη απεργία αποφάσισαν μετά από ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για 7η μέρα τον απεργιακό αγώνα που ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα, από τη μέρα που έχασαν τον 45χρονο συνάδελφό τους Δημήτρη Δαγκλή που σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας, της ζωής και της ασφάλειας στην εργασία.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) οι εργαζόμενοι ζητούν τα εξής:

– 6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία.

-Κατάργηση των κόντρα βαρδιών, πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους.

-Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ.

-Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζομένους.

Ομοσπονδίες και Συνδικάτα οργανώνουν δράσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους εργάτες της COSCO. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται:

– Την Κυριακή 31 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι, μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο και θα καταλήξει στον Πειραιά.

– Τη Δευτέρα 1 Νοέμβρη στις 9 το πρωί, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Cosco.

Επιπλέον, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία – μέλη του σε σύσκεψη σωματείων την Κυριακή 31 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία του, με θέμα τις εξελίξεις στο λιμάνι, την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και την οργάνωση της πάλης.

vivlio mpelogiannis