Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνταγή για κουραμπιέδες με ελαιόλαδο

Γιορτές χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα γίνεται; Δε γίνεται. Γι’ αυτό δείτε τα υλικά, διαβάστε τις οδηγίες εκτέλεσης και ξεκινήστε τη διαδικασία.

Υλικά:

•2 φλ. ελαιόλαδο
•1/3 φλ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
•1 κρόκο αβγού
•1 λεμόνι, ξύσμα
•2 κ.σ. κονιάκ
•3 φλ. (400γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•1 φλ. ψημένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
•1 βανίλια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη άχνη, τον κρόκο του αβγού και χτυπάμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε σειρά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.