Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συνταξιούχοι: Σάββατο 14 Δεκέμβρη στις 12.30μμ – Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα στα Προπύλαια

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEEΔημοσίουΠΟΣΕ ΟΑΕΕΕΛΤΑΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠΕΣΤΑΜΕΔΕ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 12.30
ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Πάρτε όλοι μέρος μαζικά στον αγώνα να διεκδικήσουμε ό,τι με την βία μας άρπαξαν και συνεχίζουν όλες οι κυβερνήσεις. Ότι με αγώνα, σκληρή δουλειά και θυσίες κατακτήσαμε, πληρώσαμε με τον ιδρώτα και το αίμα μιας ζωής. Ότι με την βία μας άρπαξαν δεν μας χάρισαν, δεν το δανειστήκαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν και τα διεκδικούμε στο ακέραιο. Να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδη­γούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα την Κοινωνική Ασφάλιση για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας!

⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε όλη την χώρα από κοινού με το εργατικό λαϊκό κίνημα στις 30 Νοέμβρη, συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Να βάλουμε τέλος στη αυταπάτες στην αδιαφορία τον συμβιβασμό απέναντι στις θανατηφόρες συνεχόμενες αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Μόνο ο οργανωμένοι μαζικός αγώνας μπορεί να ματαιώσει ια σχέδια της κυβέρνησης που αξιοποιεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας για τον νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη (πράξη) του έργου, που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια περί νέου. δίκαιου και βιώσιμου Ασφαλιστικού, αφήνοντας άθικτο ότι μέχρι σήμερα μας έχουν αφαιρέσει.

Οι κατακτήσεις, που με σκληρούς αγώνες και θυσίες επιτύχαμε για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μαζί η κοινωνική ασφάλιση που ιδιωτικοποιείται.

Οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούνται από μερίδα ΜΜΕ-Τύπου, που εξωραΐζουν τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, έπεσαν στον καιάδα μαζί με τους καλεσμένους τους που καθημερινά πουλούν μέσω μεγαλοδικηγορικών γραφείων ανα­δρομικά και εκατομμύρια επιστροφές που ποτέ οι συνταξιούχοι δεν έλαβαν.

Ό,τι καταφέραμε μέχρι σήμερα και ό,τι πήραν οι συνταξιούχοι όπως: συντάξεις χηρείας, μη περικοπή προσωπική διαφορά και αφορολογήτου, επιστροφή από κρατήσεις αλληλεγγύης στις επικουρικές και υγεία, το καταφέραμε για όλους τους συνταξιούχους μέσα από τους αδιάκοπους αγώνες μας. Κανένα δικαστήριο δεν έχει δώσει πίσω ούτε ένα Ευρώ, παρά ότι χιλιάδες συνταξιούχοι δεν μας άκουσαν και πλήρωσαν αδρό τα μεγολοδικηγορικά γραφεία.

Μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται εμείς οι συνταξιούχοι πού έχουμε βιώσει για πολλά χρόνια όλες αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές εκτιμάμε ότι το σκηνικό που χτίζεται και προετοι­μάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, μόνο ο μαζικός αγώνας παντού μπορεί να ανατρέξει.

Αγώνες μαζικοί, οργανωμένοι παντού, για:

  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποί­ηση τους.
  • Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και 14ης σύντα­ξης. Μπροστά στα Χριστούγεννα άμεση καταβολή του δώρου.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής -λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλια συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρα­τηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.
  • Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφά­παξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύ­ριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
  • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργή­θηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπι­κού.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρα, στα 55 για τις γυναίκα. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς γη τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα εκπληρώνει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των ολίγων.

Πάρτε όλοι μαζικά αγωνιστικά μέρος στον αγώνα για να αποτρέψουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και να διεκδικήσουμε ότι με την βία μας έχουν αρπάξει το Σάββατο 14/12/19 ώρα 12.30 μμ στην Αθήνα στα Προπύλαια και την πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.