Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΣΥΡΙΖΑ: Οι παλιές «αγάπες» δεν ξεχνιούνται…

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, «για να συζητήσουμε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη διαρκώς ανοδική τροχιά των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο Twitter ο Τζ. Πάιατ, εμφανώς ικανοποιημένος για τη στήριξη που παρέχει και ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων.

… Glad to meet with @atsipras to discuss Syriza support for continuing upward trajectory of US-Greece relations, the F16 upgrade program, the #MDCA update, opportunities for regional collaboration opened up by the Prespes Agreement, and the East Med.

«Ταμένος» στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, στη συνάντηση συζητήθηκαν η ανανέωση της Στρατιωτικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που παραχωρεί επιπλέον βάσεις στις ΗΠΑ και την οποία είχε επεξεργαστεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, «η αναβάθμιση των F-16, οι ευκαιρίες περιφερειακής συνεργασίας που άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών και η Ανατολική Μεσόγειος». Περί Τουρκίας και Λιβύης ο Αμερικανός πρέσβης δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δική του ανάρτηση στο «Facebook» ανέφερε πως με τον Πάιατ «συζητήσαμε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το πλαίσιο της συνεργασίας 3+1 με το Ισραήλ και την Κύπρο, τις προοπτικές του αγωγού East Med και την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την υπογραφή της συμφωνίας με τη σημερινή κυβέρνηση της Λιβύης».