Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΣΥΡΙΖΑ: Σκορπά αυταπάτες για δήθεν «θετικές εξελίξεις» αν εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν…

Θυμάστε το πανηγυρικό πρωτοσέλιδο της «ΑΥΓΗΣ» το Νοέμβρη του 2008, την επομένη της εκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ;

«Προσδοκίες από τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα» ήταν ο τίτλος και καλλιεργούσε προσδοκίες: «Να σταματήσουν οι πόλεμοι» και «Να μην πληρώσουν οι φτωχοί την οικονομική κρίση».

Avgi ObamaΤο τι ακολούθησε της ανάληψης της προεδρίας από τον «Δημοκρατικό» και «προοδευτικό» Ομπάμα είναι γνωστό.  Όχι μόνο οι πόλεμοι δεν σταμάτησαν, αλλά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, μεταξύ άλλων:

  • Το 2009 συνέχισε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που είχε ξεκινήσει η διοίκηση του Προέδρου Τζορτζ Μπους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
  • Το φθινόπωρο του 2011 έγινε η επέμβαση στη Λιβύη για την ανατροπή του πρώην συμμάχου τους Μ. Καντάφι.
  • Ακολούθησε η λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη» με τις αλλαγές των αστικών καθεστώτων σε Τυνησία και Αίγυπτο, με το πρόσχημα της δημοκρατίας και της ελευθερίας, όπου στην πραγματικότητα στηρίχτηκαν και ισλαμιστικές οργανώσεις βγαλμένες από τα φυτώρια των μυστικών υπηρεσιών, όπως οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», ενώ μεταφέρθηκαν ένοπλοι τζιχαντιστές, τεχνογνωσία και μεγάλες ποσότητες οπλισμού τόσο στην Αφρική όσο και στη Μέση Ανατολή.
  • Αρχές Αυγούστου 2012, ο Ομπάμα υπέγραψε διάταγμα για μεγάλη στήριξη στους ενόπλους της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» στη Συρία, στο οποίο σημειωνόταν απροκάλυπτα και με τον πιο επίσημο τρόπο η ανάμειξη της CIA στη χώρα, στα …πρότυπα της προηγούμενης επέμβασης στη Λιβύη. CIA και μυστικές υπηρεσίες, ΝΑΤΟ, θέριεψαν το φαινόμενο του «Ισλαμικού Κράτους» και διεύρυναν το αιματοκύλισμα του συριακού λαού. Αρχικά ως «εργαλείο» για την αλλαγή μη αρεστών καθεστώτων και σήμερα, με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», ως «πολυεργαλείο» για νέες επεμβάσεις για το ξαναμοίρασμα της πίτας στην Ενέργεια, στους δρόμους μεταφοράς της, στις σφαίρες γεωστρατηγικής επιρροής, στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό με άλλα κέντρα όπως η Ρωσία.
  • Καθοριστική ήταν η συμβολή της κυβέρνησης Ομπάμα στο αιματοκύλισμα στην Ουκρανία – στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τη Μόσχα – και στην ανάδειξη ακροδεξιών-νεοναζιστικών δυνάμεων στην κυβέρνηση του Κιέβου.

12 χρόνια μετά…

Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά απο εκείνο το πρωτοσέλιδο της «ΑΥΓΗΣ», ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να σκορπά αυταπάτες σχετικά με τις φιλολαϊκές αλλαγές που μπορεί να φέρει η εκλογή του ενός, ή του άλλου υποψηφίου στην προεδρία των ΗΠΑ. Το 2008 η «ελπίδα» ήταν ο Ομπάμα και σήμερα ο… Μπάιντεν!

Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει στα μούτρα τον ελληνικό λαό, κάνοντας λόγο για «αριστερές δυνάμεις του Δημοκρατικού Κόμματος» και υποτιθέμενες θετικές εξελίξεις που επιφυλάσσει μια ενδεχόμενη νίκη του Τζο Μπάιντεν έναντι του συντηρητικού Τραμπ.

Να τι γράφει η ανακοίνωση του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στις ΗΠΑ:

Οι σημερινές, κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ενδιαφέρουν πρωτίστως τον αμερικάνικο λαό, αλλά επηρεάζουν όλους μας. Σήμερα στις ΗΠΑ δίνεται ένα πολιτικό μήνυμα που θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο, για τη ρατσιστική βία, το δημόσιο σύστημα υγείας, την φορολόγηση των πλουσίων, τα δικαιώματα φύλου, το κράτος δικαίου, την κλιματική αλλαγή. Αλλά, και, ως προς την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα, το ερώτημα σήμερα είναι ποιος θα εργαστεί καλύτερα για την ειρήνη και τη σταθερότητα, ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει στηρίξει σταθερά τις αριστερές δυνάμεις του Δημοκρατικού Κόμματος και τους αγώνες που έχουν δώσει εδώ και δεκαετίες, μαζί με τα πολύμορφα κοινωνικά κινήματα των ΗΠΑ. Θεωρούμε ότι νίκη του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζο Μπάιντεν, θα αποτελέσει σημαντική, θετική εξέλιξη για την ενίσχυση αυτών των αγώνων, γνωρίζοντας τα όρια αυτής της επιλογής.

Ανεξάρτητα, όμως, από το αποτέλεσμα στις εκλογές, τα μεγάλα κοινωνικά κινήματα που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις ΗΠΑ, τα οποία επηρέασαν και το Δημοκρατικό Κόμμα, έχουν μεγάλες μάχες να δώσουν στο πεδίο της καταπολέμησης των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και της υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αφήστε, κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, παλιό και ξαναζεσταμένο το επιχείρημα της δήθεν «ελπίδας» και των υποτιθέμενων «θετικών εξελίξεων» που θα προέλθουν από το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ. Ο λαός μας έχει πλέον μπόλικη πείρα για να καταλάβει ότι, είτε με Μπάιντεν, είτε με Τραμπ, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να είναι ο ιμπεριαλιστικός δυνάστης των λαών….

Ο Λένιν και οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές