Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Συστήνει τον εμβολιασμό των παιδιών, αρνείται να πάρει άλλα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Στην ανάγκη του εμβολιασμού των παιδιών για τη μείωση της διασποράς αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση, λέγοντας επίσης πως στα πέντε κρούσματα το ένα είναι παιδί και ότι το Μάιο το ποσοστό νέων κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα έως 17 ετών ήταν 7,5% και σήμερα φτάνει στο 20%.

«Το κουδούνι χτυπά για κάθε νέο και έφηβο, για κάθε μαθητή, αλλά και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να το πράξουν» είπε. «Ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε νέα lockdown και μετά τον εμβολιασμό των παιδιών» πρόσθεσε, καθώς για ακόμη μια χρονιά τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, όπως η αραίωση των τάξεων.

Η Μ. Θεοδωρίδου ανέφερε ακόμα πως σύμφωνα με μετα-ανάλυση 28 μελετών, όπου περιλαμβάνονται περισσότεροι από 80.000 νέοι, ειδικά για την περίοδο του lockdown, το 25% των νεαρών εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ 1 στα 5 εμφανίζουν συμπτωματολογία άγχους. Τέλος, είπε στα μέσα Σεπτέμβρη αναμένεται η επίσημη έγκριση του EMA για τη χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60 ετών.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επέμεινε στη λογική του εκβιασμού των υγειονομικών και της «ατομικής ευθύνης», σημειώνοντας πως «ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτέμβρη». Σε σχέση με την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία μίλησε για αναδιάταξη δυνάμεων στο σύστημα Υγείας το οποίο πιστεύει ότι «θα αντέξει»…

Πηγή: 902.gr