Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σφίγγει ο κλοιός θάνατου

skitso6

Ο κλοιός γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας σφίγγει ασφυκτικά. Ούτε τα τρόφιμα, ούτε τα φάρμακα, ούτε τα καύσιμα μπορούν να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτά, μαζί με την έλλειψη ηλεκτρισμού και του πόσιμου νερού, σημαίνουν καταδίκη των 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Γάζα σε θάνατο!

Με πρόσφατη ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, ουσιαστικά απαγόρευσε τη διακίνηση καυσίμων και αερίου προς τη Γάζα, κλείνοντας το πέρασμα Κερέμ Σάλομ. Οι κατοχικές αρχές είπαν ότι το Κερέμ Σάλομ θα μείνει ανοιχτό για τη διακίνηση τροφίμων και φαρμάκων, αλλά και πάλι μετά από εξέταση κάθε περίπτωσης.

Tην ίδια ώρα η δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ -ενός κράτους το οποίο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το θεωρεί «στρατηγικό εταίρο» και κάνει κοινές ασκήσεις κλπ.-αυξάνει την επιθετικότητα της στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, στο φόντο ενός σκληρού ενδοϊμπεριαλιστικού παζαριού που φουντώνει σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Ισραήλ εξαπέλυσε κατά της Γάζας τις πιο ισχυρές επιθέσεις από την πολυήμερη αιματηρή επιχείρηση του 2014.

Αυτές είναι οι εγκληματικές πράξεις και η εθνοτική κάθαρση του Ισραήλ.