Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σφαγή στη Γάζα: Αυτοσυγκράτηση σε θύματα και δολοφόνους προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Αυτοσυγκράτηση συστείνει σε Παλαιστίνιους (θύματα) και στο κράτος δολοφόνο Ισραήλ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, η οποία εκτός από πολύτιμος συνέταιρος του Ισραήλ, αποδεικνύεται και το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Η κυβέρνηση που αρνείται να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος όπως αποφάσισε η Βουλή το 2015  για να μη δυσαρεστήσει το συνεταίρο της (κράτος δολοφόνο Ισραήλ) και κινδυνεύσουν τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης, έβγαλκε ανακοίνωση, δια του ΥΠΕξ, και συστήνει αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές.

«Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα» τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών για την κλιμάκωση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας ότι καταγράφει «με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας».

«Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών» υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ.