Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σφαγή στη Γάζα – 52 δολοφονημένοι άμαχοι Παλαιστίνιοι στην ανοιχτή φυλακή – Αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου από το κράτος δολοφόνο Ισραήλ

Στους 52 ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ σήμερα από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, και πάνω από 2.000 έχουν τραυματιστεί στην πλέον αιματηρή συμπλοκή από το 2014!  Μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών. Πάνω από 2.000 έχουν τραυματιστεί από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών που πυροβολούν εν ψυχρώ τους διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στο φράκτη που έχει τοποθετήσει (αυθαίρετα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου) το Ισραήλ, για να οριοθετήσει τα «σύνορα» με τη Γάζα.

Ο εικονιζόμενος είναι ένας από αυτούς που δολοφόνησε σήμερα ο ισραηλινός στρατός

Ο εικονιζόμενος είναι ένας από αυτούς που δολοφόνησε σήμερα ο ισραηλινός στρατός

Από τους τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 100 ήταν ανήλικοι, ενώ δεκάδες ήταν οι γυναίκες αλλά και οι δημοσιογράφοι που τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, από τους τραυματίες τουλάχιστον 100 είναι ανήλικοι, ενώ δεκάδες ήταν οι γυναίκες αλλά και οι δημοσιογράφοι που τραυματίστηκαν. 

Αυτοί οι 52 θάνατοι ανεβάζουν σε 116, σύμφωνα με το AFP, τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά αφότου ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις στις 30 Μάρτη.

Ο Παλαιστίνιος γιατρός Motasem al-Nono ενώ είναι σε υπηρεσία εξετάζει το άψυχο σώμα του αδελφού του Motaaz al-Nono ο οποίος δολοφονήθηκε από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές στη σημερινή διαδήλωση

Ο Παλαιστίνιος γιατρός Motasem al-Nono ενώ είναι σε υπηρεσία εξετάζει το άψυχο σώμα του αδελφού του Motaaz al-Nono ο οποίος δολοφονήθηκε από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές στη σημερινή διαδήλωση

Δολοφονίες με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ τη στιγμή που παραβιάζεται ωμά το διεθνές δίκαιο το οποίο επιτρέπει χρήση θανατηφόρας βίας σε περιπτώσεις «ακραίας ανάγκης» (Οι άμαχοι Παλαιστίνιοι που πετούν πέτρες άντε και μολότωφ είναι «ακραία ανάγκη»;). Όλοι οι νεκροί ήταν άοπλοι. Άοπλα παιδιά. Δολοφονήθηκαν ακόμη και δημοσιογράφοι. Είναι δολοφονίες εκ προθέσεως, άσκηση ωμής βίας, στα πλαίσια της κατοχής, για την υποταγή και εξόντωση ενός λαού. Οι δολοφονίες είναι η απάντηση στην αντίδραση των Παλαιστινίων στην καταδίκη του αποκλεισμού που τους έχει έχει επιβάλει το Ισραήλ εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια.

Δολοφονίες που οι σύμμαχοι του κράτους δολοφόνου Ισραήλ Αμερικάνοι χαρακτηρίζουν νόμιμη άμυνα. Δολοφονίες του κράτους συνεταίρου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Μια κυβέρνηση που αποδεικνύεται το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ

Οι σημερινές διαδηλώσεις γίνονται με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιερουσαλήμ, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν την κορύφωση της αποκαλούμενης Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής, που ξεκίνησαν οι Παλαιστίνιοι στις 30 Μάρτη, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα που στη Γάζα συνεχίζεται το μακελειό με θύματα παλαιστινίους διαδηλωτές, στην Ιερουσαλήμ οι ισραηλινές αρχές και η κυβέρνηση των ΗΠΑ- την οποία εκπροσωπεί η κόρη και σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ιβάνκα Τραμπ και ο υπουργός οικονομικών της χώρας- έχουν στήσει μεγαλοπρεπή φιέστα για τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας, αναγνωρίζοντάς την ουσιαστικά ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ και κάνοντας πράξη μία απόφαση που προμηνύει νέες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος του παλαιστινιακού και όλων των λαών της περιοχής.

Τη στιγμή που συντελείται μια αποτρόπαια παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, διαπράττονται εγκλήματα πολέμου, η ευαίσθητη διεθνής κοινότητα με τις χλιαρές της αντιδράσεις κρατά  ίσιες αποστάσεις από το θύμα και το θύτη. Οι Βρυξέλλες καλούν όλες τις πλευρές “να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση”. Στο ίδιο μήκος κύματος και το σύμμαχος του κράτους δολοφόνου ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΚΚΕ: Σχόλιο για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ

Θα σταματήσει κανείς αυτό το κράτος δολοφόνο; – 37 νεκροί άμαχοι διαδηλωτές Παλαιστίνιοι