Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχέδιο ανάπτυξης ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με συμμετοχή και της Ουκρανίας στα σύνορα της Βενεζουέλας

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Αμερικανικά σχέδια για την ανάπτυξη  στρατευμάτων ειδικών δυνάμεων, και εξοπλισμού κοντά στα σύνορα της Βενεζουέλας καταγγέλλει το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. “Πρόκληση μεγάλης κλίμακας  που οργανώνεται από τις ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα σύνορα της Βενεζουέλας”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με τη δήλωση, τα σχέδια των ΗΠΑ για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και να δημιουργήσουν ένα πρόσφορο πρόσχημα για μια στρατιωτική δράση στη χώρα.

“Η εξέλιξη των γεγονότων στη Βενεζουέλα έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, όλοι το καταλαβαίνουν αυτό.

Στις 23 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια επικίνδυνη μεγάλης κλίμακας πρόκληση, οργανωμένη από την ηγεσία των ΗΠΑ μέσω της διέλευση των συνόρων της Βενεζουέλας με την λεγόμενη ανθρωπιστική συνοδεία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων, αποτελώντας ένα πρόσφορο πρόσχημα για στρατιωτική δράση για την απομάκρυνση του σημερινού νόμιμου προέδρου από την κυβέρνηση”, ανέφερε η Ζαχάροβα.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αναπτύξουν ειδικές δυνάμεις και εξοπλισμό κοντά στα σύνορα της Βενεζουέλας.

“Έχουμε αποδείξεις ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ εργάζονται για να συγκεντρώσουν  μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών σε μια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης για τη μετέπειτα μεταφορά τους στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας “, τόνισε ο Ζαχάροβα.

Επισημαίνει ότι υπάρχει επίσης μια Ουκρανική συμμετοχή στο σχέδιο για την πρόκληση της σύγκρουσης.

“Υπάρχει επίσης ένα ακόμη Ουκρανικό ίχνος σε αυτό το τερατώδες σχέδιο. Συγκεκριμένα, πρόκειται να εμπλακεί και η κρατική εταιρεία Antonov, όσο μπορούμε να καταλάβουμε “, τόνισε η Ζαχάροβα.

Θυμίζουμε πως τα αεροπλάνα Antonov είναι τα μεγαλύτερα εμπορικά αεροπλάνα στον πλανήτη και μπορούν να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων, άρα και όπλων.

Η λεγόμενη ανθρωπιστική βοήθεια και συνοδεία αναμένεται να επιχειρήσει να εισέλθει στη Βενεζουέλα στις 23 Φεβρουαρίου. Η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη και η ώρα της σύγκρουσης πλησιάζει.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία