Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχολικές καθαρίστριες Νέας Ιωνίας: Να πληρωθούμε, χτες…

Με μία εκ των σαρά­ντα περί­που σχο­λι­κών καθα­ρι­στριών των σχο­λεί­ων της Νέας Ιωνί­ας  μιλή­σα­με στην εκπο­μπή Ατέ­χνως στο ρ/σ της ΕΡΤopen με αφορ­μή το γεγο­νός ότι παρα­μέ­νουν απλή­ρω­τες για το μήνα Σεπτέμ­βριο, με υπό­σχε­ση από το Δήμο ότι θα πλη­ρω­θούν στις 25 Οκτωβρίου.

Όπως μας εξή­γη­σε η Ευγε­νία για τις περισ­σό­τε­ρες ο μισθός είναι μονα­δι­κή πηγή εισο­δή­μα­τος που καλύ­πτει τις ανά­γκες μονο­γνεϊ­κών — κατά βάση — οικο­γε­νειών Μισθός που κυμαί­νε­ται από 410 ευρώ για τις νεό­τε­ρες και φτά­νει στα 480 για τις παλαιό­τε­ρες. Είναι όλες τους συμ­βα­σιού­χες, δου­λεύ­ουν 10 μήνες το χρό­νο και δύο μήνες είναι στο Ταμείο Ανερ­γεί­ας του ΟΑΕΔ. Οι περισ­σό­τε­ρες από αυτές τελε­ταία φορά που έπι­σαν χρή­μα­τα στα χέρια τους ήταν στα τέλη Σεπτέμ­βρη όταν και εισέ­πρα­ξαν το πενι­χρό επί­δο­μα ανερ­γί­ας και αν η ημε­ρο­μη­νία πλη­ρω­μής είναι τελι­κά η 25η Οκτω­βρί­ου, τότες θα έχουν μεσο­λα­βή­σει περί­που 60 ημέ­ρες μέχρι να ξανα­δούν χρή­μα­τα στα χέρια τους. Βρέ­θη­καν σε κατά­στα­ση αδυ­να­μί­ας να καλύ­ψουν τις υπο­χρε­ώ­σεις του Σεπτέμ­βρη, μήνας που πρέ­πει να καλύ­ψουν τις αυξη­μέ­νες ανά­γκες των παι­διών με το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων, σε αδυ­να­μία ικα­νο­ποί­η­σης καθη­με­ρι­νών ανε­λα­στι­κών υπο­χρε­ώ­σε­ων (φαγη­τό, αντα­πό­κρι­ση σε δια­κα­νο­νι­σμούς με ΔΕΗ κλπ). Και από το βήμα της εκπο­μπής απηύ­θυ­ναν έκκλη­ση στη δήμαρ­χο να ανα­λά­βει την ευθύ­νη να ξεπε­ρα­στούν τα εμπό­δια ει δυνα­τόν μέσα στη βδο­μά­δα να πληρωθούν.

Εμπό­δια αντι­κει­με­νι­κά, που σχε­τί­ζο­νται και με την αλλα­γή (δια­δι­κα­σία) δημο­τι­κής αρχής αλλά που υπάρ­χουν εκεί­νες οι πρα­κτι­κές που μπο­ρεί να δοθεί άμε­σα λύση.

Εμείς να προ­σθέ­σου­με ότι κατα­νο­ού­με και θεω­ρού­με υπαρ­κτό το ενδια­φέ­ρον της δημο­τι­κής αρχής, πρέ­πει όμως να νιώ­σει τη έντα­ση του προ­βλή­μα­τος όπως το ζουν οι εργα­ζό­με­νες και να δώσει λύση. Αν σε αυτή την περί­πτω­ση δε χρη­σι­μο­ποι­η­θούν οι δυνα­τό­τη­τες (π.χ.  μετα­φο­ρά ποσών από άλλο κωδι­κό και ανα­μόρ­φω­ση προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού) που έχει η δημο­τι­κή αρχή, τότε σε οποια­δή­πο­τε στιγ­μή στο μέλ­λον τις χρη­σι­μο­ποι­ή­σει για άλλη περί­στα­ση θα είναι εκτεθειμένη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο