Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχόλιο της ΕΟ του ΚΚΕ για τις αθλιότητες του φασίστα ευρωβουλευτή Λαγού

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την αθλιότητα με τη μορφή ερώτησης που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο φασίστας ευρωβουλευτής Λαγός σχετικά με την εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης με τίτλο: «Η αλήθεια για το Σοσιαλισμό και ο αντικομμουνισμός της ΕΕ».

Ο υπόδικος, κατηγορούμενος για τα εγκλήματα της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» Λαγός εγκαλεί την Κομισιόν και τα όργανά της ΕΕ γιατί επέτρεψαν τη διεξαγωγή εκδήλωσης με τέτοιο περιεχόμενο στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου. Ζητά τη λήψη μέτρων, την καταδίκη της εκδήλωσης από το Ευρωκοινοβούλιο ως εφαρμογή του πρόσφατου χυδαίου αντικομμουνιστικού ψηφίσματός του. Φτάνει δε ως τη γελοιότητα να κατηγορήσει την ΕΕ ότι καλύπτει τους κομμουνιστές. Λίγο καιρό πριν… είχε ανακαλύψει μετά από 70 χρόνια ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει Λεωφόρος Στάλινγκραντ και απαιτούσε με άλλη ερώτησή του τη μετονομασία της.

Η ερώτηση του ναζιστή ευρωβουλευτή επιβεβαιώνει την τεκμηριωμένη πολεμική του ΚΚΕ στο κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα, αποδεικνύοντας ότι ο αντικομμουνισμός της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, το αναποδογύρισμα της ιστορικής αλήθειας αποθρασύνουν τους υμνητές του Χίτλερ. Οι κατά τα άλλα «αντισυστημικοί» τρέχουν να κρυφτούν «στην ποδιά» της ΕΕ, πίσω από τα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου, ζητάνε προστασία από τους καπιταλιστές και τις ενώσεις τους. Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από τους πολιτικούς απογόνους των συνεργατών των Ναζί κατακτητών της χώρας μας, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών.

Καταλαβαίνουμε… τον καημό τους όταν αντίκρισαν την αφίσα της εκδήλωσης με τη θρυλική φωτογραφία της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο να κυματίζει στο Ράιχσταγκ, αιώνια τιμή και θύμηση για αυτούς που πλήρωσαν τον πιο βαρύ φόρο αίματος και είχαν την καθοριστική συμβολή στη συντριβή του φασιστικού τέρατος: Τη Σοβιετική Ένωση και τους κομμουνιστές.

Η αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων που τροφοδοτεί το δηλητήριο του φασισμού δεν θα περάσει. Επιχειρώντας να ξαναγράψουν την ιστορία στοχεύουν στη συνείδηση των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων γιατί φοβούνται τη δύναμη των λαών.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει αταλάντευτα να αντιπαλεύει τον αντικομμουνισμό της ΕΕ, τα μέτρα και τις διώξεις, να οργανώνει την πάλη για να τσακιστεί ο φασισμός και το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Λαγός, ο θεματοφύλακας…

Εφορμούμενος από τις «αξίες» της ΕΕ και για την πιστή εφαρμογή τους, ο εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή και κατόπιν «ανεξάρτητος» ευρωβουλευτής Λαγός έσπευσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες να καταθέσει Ερώτηση στην Ευρωβουλή, ξερνώντας αντικομμουνισμό. Οπως ενημερώνει από την ιστοσελίδα του, ο νταλκάς του είναι τώρα για την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΝΕ στις 11/11 στις Βρυξέλλες με θέμα τον αντικομμουνισμό της ΕΕ. Με την Ερώτησή του καλεί την ΕΕ να «προβεί σε ενέργειες» «εναντίον των διοργανωτών», δηλαδή του ΚΚΕ, επειδή «σκανδαλωδώς» η αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, όπου έγινε η εκδήλωση, «γέμισε με το απεχθές σφυροδρέπανο»! Επικαλείται μάλιστα το πρόσφατο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο, όπως λέει, «καταδίκασε τον κομμουνισμό και τη χρήση κομμουνιστικών συμβόλων».

Και μόνο το γεγονός ότι η ΕΕ έχρισε θεματοφύλακα της εφαρμογής τέτοιων κατάπτυστων ψηφισμάτων ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, είναι αποκαλυπτικό για το ποια γλάστρα ποτίζει η εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, που είναι επίσημη ιδεολογία της.

Οσο για τον Λαγό, όσο ασυναγώνιστος είναι στον αντικομμουνισμό, άλλο τόσο είναι και στη γελοιότητα…

Πηγή: Ριζοσπάστης