Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχόλιο της ΛΣ Καισαριανής στην αντικομμουνιστική «απάντηση» Βοσκόπουλου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής σε σύντομη ανακοίνωση της αναφέρει:

Ο κύριος Βοσκόπουλος στην προσπάθειά του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για όσα είπε σε άρθρο του για την εργατική πρωτομαγιά και το σχετικό σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ξαναχτυπά με ένα κείμενο 1700 λέξεων μνημείο αντικομμουνισμού!
Αφού δεν απαντά σε κανένα από τα ερωτήματα που δημόσια του θέσαμε :
1. Σε ποιους αγώνες εργαζομένων συμπαραστάθηκε
2. Τι θα κάνει με τη δημόσια περιουσία
3. Ποια ήταν η θέση του για τη 2η στάση του ΜΕΤΡΟ
4. Τη θέση του για την αποζημίωση της Σκοπευτικής Εταιρείας προκειμένου για την κατοχύρωση του Σκοπευτηρίου, θέση που έχει εξαφανίσει από τα επίσημα κείμενά του.
Φθάνει στο σημείο να αντιγράψει τη μαύρη προπαγάνδα των φασιστών προσπαθώντας να σπιλώσει ένα κόμμα που στα 100 χρόνια απέδειξε με αίμα, συνέπεια και αγώνες τις θέσεις του με μόνο κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζόμενων.
Ορίστε από πού παίρνει ο κύριος Βοσκόπουλος την πολιτική του επιχειρηματολογία ενάντια στη δημοτική αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο ΚΚΕ!

Βοσκόπουλος

από το site ethnikismos.net

Ο κύριος Βοσκόπουλος δεν έχει τη διαδρομή και το ηθικό ανάστημα να προσάψει το οτιδήποτε στο ΚΚΕ και τα μέλη του. Έχει όμως, απ’ ότι φαίνεται τα εχέγγυα να πάρει και άλλα χρίσματα.

ΥΓ. Ζητάμε συγγνώμη από τους αναγνώστες που αναγκάζονται να δουν αυτήν τη βρωμιά κάτω από το κόκκινο γαρύφαλλο.


Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ


Με αυτό το λιτό σχόλιο απάντησε η Λ.Σ. Καισαριανής -και πολύ σωστά έπραξε γιατί, σαν παράταξη του ΚΚΕ, έχει μάθει να ξεχωρίζει και να αναδείχνει το κύριο αντί για το δευτερεύον. Ζήσαμε ήδη το θέατρο σκιών -που δε λέει να τελειώσει τον άθλιο καβγά που έστησαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ κι από κοντά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που επιστρατεύουν προεκλογικά δηλ. τις κοκορομαχίες, που στην πραγματικότητα αδειάζουν τα ψευτοδιλήμματα που στήνουν για να εγκλωβίσουν το λαό, αφού δείχνουν ότι το μόνο που τους απομένει να τσακωθούν είναι το «ύφος» με το οποίο θα τσακίζουν το λαό, το ποιος είναι πιο βρώμικος και πιο «σκαφάτος» από τον άλλο. Ξεκατινιάζονται για το ποιος αντιγράφει ποιον, για να κρύψουν ότι μαζί «αντιγράφουν» από τα γραπτά – ντιρεκτίβες της ΕΕ και του κεφαλαίου και αυτά υπηρετούν, τσακίζοντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα για τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Δεν μπορούμε όμως και για πληρέστερη ενημέρωση, όσων δεν είναι Καισαριανιώτες, να μη σταθούμε σε μερικά χαρακτηριστικά «διανθίσματα» του «ανεξάρτητου» (αν και διατείνεται στηριζόμενος από ένα ευρύ ουράνιο τόξο ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-Ποταμιού κά) Χρήστου Βοσκόπουλου που έχει και “πιασάρικο” τίτλο «De profundis – Εκ Βαθέων»

 • Η Καισαριανή έχει προβλήματα. Ο κόσμος όλος τρέχει – δεν περπατάει απλώς – προς το μέλλον και εσύ απερχόμενε «κ.Δήμαρχε», παραμένεις κολλημένος σε φαντάσματα του παρελθόντος.
 • Το ύφος της ανακοίνωσης σου απερχόμενε «κ. Δήμαρχε» δεν πείθει πια ούτε το ισχνό κομματικό σου ακροατήριο που μάλλον απευθύνεται.
 • Σου αναγνωρίζω ότι όλη αυτή την πενταετία που είχες την ευθύνη του Δήμου μας, παρέμεινες πιστός εκφραστής κάθε κομματικής ντιρεκτίβας. Γνήσιος αναμεταδότης κάθε ανακοίνωσης, επιθυμίας και στρατηγικής του Περισσού.
 • Και συ απερχόμενε «κ. Δήμαρχε» θα μείνεις με το αναχρονισμό που πρεσβεύεις εκεί που πραγματικά ανήκεις: Στο παρελθόν.!
 • απερχόμενε … «κ. Δήμαρχε», Ο αποτελών τον ορισμό του λαϊκιστή, ο επαγγελματίας εργατοπατέρας, ο αγωνιστής του Δημοσίου, ποιον δικαιούται να μέμφεται;
 • Τι να πει η παρέα σας, από αυτόκλητους προστάτες των εργαζομένων, μα στην ουσία προστάτες του συστήματος που σας συντηρεί! Για ποιους εργαζόμενους απερχόμενε «κ. Δήμαρχε» κόπτεσαι; Του δήμου, της χώρας ή του πλανήτη γενικώς;
 • «Με ενοχλούσαν, λες τα ψηφίσματα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που προκαλούν τα μαζικά κύματα της προσφυγιάς και πνιγμένα παιδιά» (sic)!!! …Η πραγματική μου όμως ενόχληση απερχόμενε «κ. Δήμαρχε» ήταν όταν κατάφερες με το διαβόητο ψήφισμα με το οποίο κατήγγειλες ως ανεπιθύμητο έναν πρώην πρόεδρο των Η.Π.Α, να φέρεις στο στόμα όλων των Ελλήνων το όνομα της Καισαριανής ως ανέκδοτο, την πόλη μας χλεύη στο πανελλήνιο.
 • Ο Δήμος Καισαριανής θα λύσει το προσφυγικό πρόβλημα «απερχόμενε άτλαντα»; Έπρεπε να είχες αντιληφθεί ότι είσαι Δήμαρχος ΟΛΩΝ των συμπολιτών μας. Η Βιομηχανία των ψηφισμάτων και η Σταλινική τακτική συκοφάντησης των αντιπάλων μπορεί να αποτελούν «κομματικά εύσημα» για σένα απερχόμενε «κ. Δήμαρχε» αλλά –πίστεψέ με- ενοχλούν στα όρια της ύβρης όλους του συμπολίτες μας.
 • “Ήμουν λες, απών απ’ όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που ζητούσαν ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις.” Και διαμαρτύρεσαι εσύ απερχόμενε «κ. Δήμαρχε»; Εσύ που ανέλαβες εργολαβικά τη λύση των προβλημάτων όλου του πλανήτη με τη βιομηχανία ψηφισμάτων, έλυσες ένα από αυτά προβλήματα; Μην τρομάζεις «απερχόμενε»!
 • «Με κατηγορείς ότι απεχθάνομαι όσους καπηλεύονται την Ιστορία της πόλης, ενώ ειρωνικά μου χρεώνεις ότι εξαργύρωσα τους νεανικούς μου αγώνες». Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο «απερχόμενε». Θυμώνω με όλους όσους καπηλεύονται και δημοπρατούν την Ιστορία της πόλης μου. Με όλους όσους στήσανε προσωπικές και πολιτικές καριέρες με πλειστηριασμούς τίμιων αγώνων. Σου θυμίζουν κάτι όλα αυτά απερχόμενε «κ. Δήμαρχε»; Δίκιο έχεις. Σε φωτογραφίζουν. Εγώ όντως είχα στους νεανικούς μου αγώνες την τιμή να περπατήσω στον ίδιο δρόμο με τον Ρίτσο και τον Αραγκόν.
 • Γράφεις ή καλύτερα σου γράφουν : Το 2014 όταν το «Θυσιαστήριο της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ» κινδύνεψε από το ΤΑΙΠΕΔ και ο λαός με τις κινητοποιήσεις του το απέτρεψε, οραματιζόμουν επενδυτές για να το αγοράσουν. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσεις «απερχόμενε»; Εδώ συνειδητά αφαιρώ την προσφώνηση «κύριε»! Έχει τέλος η πολιτική αθλιότητα; Έχει τέλος η λάσπη; Σε καλώ να αποδείξεις έστω και μια σου λέξη. Δεν θα το κάνεις. Απλώς δεν μπορείς. Εγώ μεγάλωσα στο Σκοπευτήριο. «Εγώ είμαι απ’ την Ιωνία. Εσύ από πού είσαι»; Είναι μιά ερώτηση από ταινία του Αγγελόπουλου! Μπορείς να απαντήσεις σ’ αυτήν την ερώτηση, απερχόμενε;

(και συνεχίζοντας σ’ αυτό το αξιοθρήνητο μοτίβο…) καταλήγει με το

 • «Έχεις κάτι να πεις γι’ αυτή τη φωτογραφία;» Ξέρεις σε ποιον ανήκει η «Άκτωρ Κατασκευαστική»; Ξέρεις αν συμμετέχει στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του Μετρό, τη «δική μας» γραμμή 4;
 • Ποιος γεννήθηκε, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε στις γειτονιές της και ποιος επιστρατεύτηκε απ΄ το κόμμα του να την αλώσει απερχόμενε «κ. Δήμαρχε»;
 • Τι μεσολάβησε και άλλαξες στάση, στην τελετή παράδοσης από την πολιτεία στο Δήμο μας –επιτέλους- του χώρου του Σκοπευτηρίου; Τι να απέγινε άραγε το κουστούμι που έραβες για κείνη τη μέρα;
 • Τα Μνημόνια, το ΝΑΤΟ , οι μετανάστες, τα ψηφίσματα και όλα τα αλλότρια που επικαλείσαι σαν έργο απερχόμενε «κ. Δήμαρχε» είναι ομολογία οτι είσαι στον Δήμο για… άλλη δουλειά, απόδειξη ότι υπηρέτησες σ’ αυτήν τη θέση σαν εντεταλμένος κομματικός κομισάριος. Οι Καισαριανιώτες όμως δεν θέλουν Δήμαρχο μαριονέτα, Θέλουν άνθρωπο που να παράγει έργο. Να σκέφτεται πρωί βράδυ την πόλη μας. Κάθε δρόμο της. Κάθε στενό της. Να βρίσκει τρόπο να την κάνει καλύτερη.
 • Καληνύχτα απερχόμενε «κ. Δήμαρχε» – Καληνύχτα κ. Σταμέλο.

Τα (πολιτικά και γενικότερα) συμπεράσματα δικά σας


Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!
Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog