Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχόλιο της ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ για τα επεισόδια με αφορμή τη μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχείο στα Γιαννιτσά

Σπέρνοντας κλίμα μίσους και ρατσισμού, ομάδα «αγανακτισμένων πολιτών» στα Γιαννιτσά καταφέρθηκε τα ξημερώματα κατά μεταναστών και προσφύγων, ξεριζωμένων από τον τόπο τους, με στόχο να αποτρέψουν τη μεταφορά τους σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Σε σχόλιό της, η ΤΕ Πέλλας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Τις τελευταίες ημέρες, με την πληροφορία ότι πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας, ομάδες “αγανακτισμένων πολιτών” επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό της Πέλλας, καλλιεργούν κλίμα πολέμου, μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Σήμερα τα ξημερώματα, μία τέτοια ομάδα επιχείρησε κατά του λεωφορείου που μετέφερε ξεριζωμένους ανθρώπους από τον τόπο τους, σε ξενοδοχείο της περιοχής των Γιαννιτσών.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς στην Ελλάδα, αλλά τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ,της ΕΕ, με την υπογραφή της τωρινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, σε βάρος μιας σειράς λαών. Είναι θύματα καταπιεστικών καθεστώτων, της άγριας εκμετάλλευσης που υπόκεινται πολλοί λαοί από μια χούφτα εκμεταλλευτές. Εξαναγκάζονται να μετακινηθούν, πληρώνοντας αδρά τους δουλέμπορους και πολλοί απ’ αυτούς πνίγονται στο Αιγαίο ή στη Μεσόγειο.

Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζεται να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και να στρέψουμε τα βέλη μας στους πραγματικούς υπεύθυνους.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει την απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, η οποία φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Επιπλέον, τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση μαζί με το ΚΙΝΑΛ πριν από λίγες μέρες είναι απαράδεκτα και αντιδραστικά.

Ταυτόχρονα, πρέπει να απομονωθούν όλοι αυτοί που με τη δολοφονική τους δράση απέναντι σε Έλληνες και ξένους εργάτες, όλα αυτά τα χρόνια και με την ανοχή των κυβερνήσεων και της αστυνομίας, σπέρνουν το δηλητήριο του μίσους, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού.

Ευθύνες έχουν και οι δημοτικές αρχές που στηρίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων, ΕΕ, ΝΑΤΟ που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους και την προσφυγιά.

Καλούμε το λαό της Πέλλας που ξέρει καλά τι πάει να πει προσφυγιά και μετανάστευση, να απομονώσει κάθε είδους ρατσισμού και ξενοφοβίας από την περιοχή. Να αναπτυχθεί ένα ρεύμα αλληλεγγύης σε κάθε βασανισμένο άνθρωπο από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, είτε είναι Έλληνας, είτε αλλοδαπός. Να δυναμώσει τον αγώνα του, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια, όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας, να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, για αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό να κάνει κουμάντο στη χώρα του, να ζήσει ειρηνικά με όλους τους άλλους λαούς, αποκρούοντας τον εθνικισμό, το ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό».