Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχόλιο του ΚΚΕ για τα νέα μέτρα για την πανδημία

Σε ανακοίνωση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο για να παραδεχθεί η κυβέρνηση αυτό που από την πρώτη στιγμή έλεγε το ΚΚΕ, ότι δηλαδή οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, εξαιτίας της μη τήρησης των μέτρων προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ανησυχητική κατάσταση με ευχολόγια προς τη μεγάλη εργοδοσία και με επίκληση ξανά της ατομικής ευθύνης, αντί να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και της υγείας των εργαζομένων, όπως τα εξής:

– Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.

– Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα ΜΜΜ, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και στους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κλπ.).

– Κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Μέσα Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια.

– Σχέδιο επίταξης όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες (π.χ. και για τα τεστ μοριακού ελέγχου).

– Να μην υπάρξει καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων με όχημα την τηλεργασία. Το κόστος της τηλεργασίας να το αναλάβει αποκλειστικά η εργοδοσία.

– Άδειες ειδικού σκοπού για εργαζόμενους γονείς, ευπαθείς ομάδες, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων».

Κορωνοϊός: Έκτακτα νέα μέτρα στην Αττική – Περιορισμοί στις συναθροίσεις – Αναβάλλονται οι συναυλίες