Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στο «MEGA»

Για προσπάθεια του πρωθυπουργού να συγκαλύψει τις μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες σχετικά με την ανυπόφορη κατάσταση που βιώνει ο λαός κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας την συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στο «MEGA».

Αναφέρει:

«”Η πανδημία είναι Λερναία Ύδρα”, “η ακρίβεια είναι διεθνές φαινόμενο”, “το κόστος της πράσινης μετάβασης είναι αναγκαίο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής”, “η αστυνομική βία ενίοτε μπορεί και να οδηγεί σε τραγικά περιστατικά”. Αυτές ήταν ουσιαστικά οι απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη για να συγκαλύψει τις μεγάλες κυβερνητικές ευθύνες σχετικά με την ανυπόφορη κατάσταση που βιώνει ο λαός σε όλα τα μέτωπα, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που θυσιάζει τις ανάγκες του στο βωμό των προτεραιοτήτων και στόχων της καπιταλιστικής οικονομίας και κερδοφορίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση πείνας στον κατώτατο μισθό για να μην θιχτεί η κερδοφορία των ομίλων

Αύξηση πείνας στον κατώτατο μισθό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «MEGA».

Δήλωσε πως «θα υπάρχει μία πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού 1/1/2022, έχει ήδη αποφασιστεί, 2%» και πρόσθεσε πως θα γίνει «δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022». Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια αύξηση μόλις 2% όταν οι προβλέψεις για ανάπτυξη είναι στο 5,9% του ΑΕΠ. Είναι προφανές ότι το 2% είναι πολύ χαμηλό και αναγκαστικά η κυβέρνηση προσπαθεί να τα «μπαλώσει» με μια δεύτερη αύξηση εντός του 2022, πιθανότητα με ισχύ από το 2ο εξάμηνο, που και πάλι θα είναι κάτω από το ρυθμό ανάπτυξης και για το μισό του 2022, ενώ σίγουρα δεν θα είναι διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης, δηλαδή 12%, όπως είναι η κυβερνητική δέσμευση.

Προφανώς η κυβέρνηση, όπως άλλωστε ορίζει και ο σχετικός νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου, θα κινηθεί με αυτό τον τρόπο για να μην θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και η καπιταλιστική ανάπτυξη αλλά και για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες.

Για την πανδημία, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ θα είναι «στα όρια των δυνατοτήτων», δηλαδή υπό τον λογική «κόστος – όφελος». Επανέλαβε ότι δεν θα γίνει νέο lockdown λέγοντας πως «τώρα που έχουμε τα εμβόλια δεν θα κλείσουμε». Ανέφερε ότι δίνουμε «μεγάλη σημασία στην 3η δόση» για τον εμβολιασμό και για το τεστ εισόδου ανεμβολίαστων στις εκκλησίες απάντησε πως αν υπήρχε τρόπος εφαρμογής θα το συζητούσε. Δήλωσε ακόμα για τον εμβολιασμό πως «διαπιστώσαμε ότι η υποχρεωτικότητα δεν πείθει».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα αστυνόμευσης απάντησε ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν «είμαστε με τον νοικοκυραίο ή με τον διαρρήκτη» και για το νεκρό Ρομά στο Πέραμα υποστήριξε πως «πάντα θα υπάρχουν τραγικά περιστατικά που δεν μπορούν να ακυρώσουν την προσφορά της Αστυνομίας», την οποία όπως είπε θέλει να βελτιώσει.

Υπερασπίστηκε τις επιθετικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία και για την Τουρκία επανέλαβε την προθυμία του για διαπραγματεύσεις που οδηγούν σε συνεκμετάλλευση λέγοντας ότι επιθυμεί «ένα διάλογο στον ανώτατο επίπεδο για να μπορέσουμε να λύσουμε το μείζον πρόβλημα της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών».

Πηγή: 902.gr

vivlio mpelogiannis