Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη για τις φωτιές

«Οι επικλήσεις στην ατομική ευθύνη και οι διαπιστώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν σβήνουν τις φωτιές. Οι φωτιές σβήνουν με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη και παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες συνθήκες, όμως αυτό δεν το εξασφάλισε ούτε η σημερινή κυβέρνηση ούτε οι προηγούμενες, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΚΚΕ στην αρχή κάθε αντιπυρικής περιόδου» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Έστω και τώρα, η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, να μην υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές περιουσίες, να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές» καταλήγει το κόμμα στο σχόλιό του.

Κυρ. Μητσοτάκης: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων

Για μια «απειλητική νύχτα» εξαιτίας των πυρκαγιών, όπου τα «δύσκολα είναι μπροστά μας», μίλησε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας κυνικά «ανέφικτη» την προστασία της περιουσίας του λαού.

Υπογράμμισε πως η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη» ανέφερε.

Ως βολικό άλλοθι επικαλέστηκε την «κλιματική αλλαγή» και μίλησε για πρωτόγνωρες συνθήκες «καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη». Διαβεβαίωσε επίσης πως με την Πολιτική Προστασία «έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 Περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού» σχέδιο που έγινε θρύψαλα με τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται μέσα στην Αθήνα, στην Εύβοια, στην Ηλεία και αλλού.

Προκλητικά, αξίωσε να μπει σιωπητήριο στην κριτική για αυτή την εγκληματική πολιτική που αφήνει το λαό εκτεθειμένο στο έλεος των πυρκαγιών και των άλλων φυσικών καταστροφών. «Θα υπάρξει χρόνος για κριτική και αυτοκριτική, αλλά όχι τώρα» είπε, ενώ ταυτόχρονα, κάλεσε τον κόσμο να περιορίσει τις «άσχετες μετακινήσεις», αποθεώνοντας την λογική της «ατομικής ευθύνης». Επίσης, προανήγγειλε τις συνηθισμένες ανεπαρκείς αποζημιώσεις.

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής