Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Τσίπρα στις ΗΠΑ: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»

Αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, αλλά και την συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Wall Steet Journal», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε τα εξής σχόλια:

«Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για τα εύσημα που παίρνει από τις ΗΠΑ, αφού ο ίδιος και η κυβέρνησή του προωθούν, με απίστευτη προσήλωση και αποφασιστικότητα, τους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους στην περιοχή μας. Τόσο πολύ, που και οι ίδιοι οι αμερικανοΝΑΤΟικοί σύμμαχοί του αναρωτιούνται πού θα βρουν καλύτερο!

Εκτός των άλλων είναι και καλός “πλασιέ”, όταν βγαίνει στη γύρα για επενδυτές, διαφημίζοντας τις “ευκαιρίες” -ουσιαστικά την εργασιακή ζούγκλα- που έχει συνδιαμορφώσει με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας».

Για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην «Wall Steet Journal», το ΚΚΕ σημειώνει:

«Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν ευρωατλαντικό προσανατολισμό, όμως τέτοιους ύμνους στον αμερικανοΝΑΤΟικό παράγοντα, σαν κι αυτούς του κ. Τσίπρα, είχαμε πολύ καιρό ν’ ακούσουμε. Το μόνο που δεν έχει πει ακόμη ο κ. Τσίπρας είναι κάτι παρόμοιο μ’ αυτό που είπε ο Π. Κανελλόπουλος στον Αμερικανό Βαν Φλιτ: “Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας”.

Όλα αυτά αποτελούν μια ακόμη απόδειξη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην προώθηση των -επικίνδυνων για τους λαούς- αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, για χάρη του κεφαλαίου, που επιδιώκει αναβάθμιση κερδών και ρόλου στην ευρύτερη περιοχή».