Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχόλιο του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας

«Οι πρόσφυγες που βρέθηκαν από το Σάββατο 27 Ιούνη στην πλατεία Βικτωρίας, προστίθενται στους εκατοντάδες περιπλανώμενους που πετιούνται έξω από τις δομές φιλοξενίας. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο της πολιτικής της ΝΔ που με το νόμο που ψήφισε ως συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά στην έξωση χιλιάδων προσφύγων που πήραν άσυλο, και κρατά όμηρους και εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες στην Ελλάδα». Αυτά τονίζει η Τομεακή Οργάνωση Α’ Αθήνας – Γαλατσίου του ΚΚΕ, σε σχόλιό της για τους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας και ζητά:

«Να δοθεί άμεσα λύση από κυβέρνηση και δήμο, ώστε κανένας πρόσφυγας που έχει πάρει άσυλο να μην πεταχτεί στο δρόμο, να βρεθεί στέγη με την αξιοποίηση διαμερισμάτων, κλειστών ξενοδοχείων, και κτηρίων που ανήκουν στο δημόσιο, με εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγείας και υγιεινής. Να δοθούν τώρα σε όσους το επιθυμούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους, και όχι να διατηρείται το απαράδεκτο καθεστώς εγκλωβισμού.

Καλούμε το λαό της Αθήνας, τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, τη νεολαία:

Να εναντιωθούν στην απαράδεκτη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών, και τη διαιώνιση της ταλαιπωρίας τους, με την αδιέξοδη πολιτική εγκλωβισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ.

Να απομονώσουν τις ρατσιστικές και αντιδραστικές κραυγές, που με το προκάλυμμα του “κάτοικου” δείχνουν σαν ένοχο το θύμα, δηλαδή τους πρόσφυγες, για να βγάλουν λάδι το θύτη, δηλαδή τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ίδιο το σύστημα που προκαλεί φτώχεια, κρίση, πολέμους και προσφυγιά.

Να δώσουν το παρών στην πορεία ενάντια στις εξώσεις και στον εγκλωβισμό, την Τρίτη 19.00 στην πλατεία Κυψέλης.

Να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για Έλληνες και Μετανάστες εργάτες στο Πάρκο Φιξ το Σάββατο 4 Ιούλη, που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ».