Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχόλιο του ΚΚΕ για το κυνηγητό που εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αν. Σάμου σε πρόσφυγες και μετανάστες

Σε σχόλιό της η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για το κυνηγητό που εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αν. Σάμου σε πρόσφυγες και μετανάστες, αναφέρει:

«Η εικόνα του δημάρχου Ανατολικής Σάμου να κυνηγά και να βρίζει νεαρούς και φοβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στην κεντρική πλατεία του Βαθιού επειδή διαμαρτύρονταν για τον εγκλωβισμό και τις συνθήκες διαβίωσής τους, προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κάθε άνθρωπο. Φαίνεται πως ο κ. δήμαρχος ζήλεψε τη… “δόξα” διάφορων ακροδεξιών – ρατσιστικών υποκειμένων.

Με αυτή του την κίνηση πυροδοτεί έκρυθμες καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες και θα φέρει ευθύνη για ο,τι συμβεί.

Πάει πολύ, όμως, να εξανίστανται μπροστά στις κάμερες – αλλά και πολύ συχνά στους τηλεοπτικούς φακούς – για την ανησυχητική κι επικίνδυνη κατάσταση της πόλης και την ίδια ώρα να στηρίζει και να προωθεί με θέρμη την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που εγκλωβίζει στο νησί μάζες προσφύγων και μεταναστών. Κυνηγά τους πρόσφυγες και μετανάστες για να κρύψει τα παζάρια που κάνει με την κυβέρνηση για τον αριθμό των εγκλωβισμένων και την ταύτισή του με τη λογική των κέντρων – φυλακών και τη μονιμοποίηση του μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Πρόκειται τουλάχιστον για φαρισαϊσμό.

Ο λαός του νησιού να γυρίσει την πλάτη στο δήμαρχο, την παράταξή του και όλες τις δυνάμεις που προσπαθούν να τον κάνουν να αποδεχτεί αυτή τη βαρβαρότητα για τους κατοίκους και για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ενωμένος, να δυναμώσει τον αγώνα του για άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα, για κανένα hotspot στο νησί, ούτε κλειστό, ούτε ανοιχτό».