Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τη συκοφάντηση της απεργίας από τον Μητσοτάκη

Σε σχόλιό του, για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αναφέρει τα εξής:

«Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που τσακίζει τα δικαιώματα και τους μισθούς των πολλών για χάρη μιας χούφτας επιχειρηματιών και “επενδυτών”.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός, αφού τα έχει βρει σε όλα με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και όσους τάχα κατηγορεί ως “επαγγελματίες συνδικαλιστές”, προσπαθεί να παρέμβει στις συλλογικές αποφάσεις και τη ζωή των συνδικάτων, θέλει και απαιτεί “σιγή νεκροταφείου”.

Το μήνυμα σήμερα το πήρε, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε!

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Όλοι στον αγώνα».

***

Τις γνωστές άθλιες συκοφαντίες περί «ταλαιπωρίας» από μια «μειοψηφία» συνδικαλιστών επιστράτευσε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο «twitter», για να στραφεί ενάντια στη σημερινή πανεργατική απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Σέρνοντας πρώτος το γαϊτανάκι της επίθεσης, ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, απέδωσε τις αντιδράσεις για το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», σε «επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας».

Εμφάνισε δε το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, που προβλέπει το νομοσχέδιο, και την προσπάθεια να μπουν στο γύψο οι απεργίες, ως απαίτηση των ίδιων των εργαζομένων που «επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν». Βεβαίως, εάν η κυβέρνηση νοιαζόταν για την αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων δεν θα προσπαθούσε να καταργήσει τις συλλογικές διαδικασίες των Συνδικάτων…

mitsotakis6