Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σωτήρης Τσιόδρας, τέτοιους επιστήμονες θέλουμε στο σοσιαλισμό

Σχό­λιο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Σωτή­ρης Τσιό­δρας, ένας εξαι­ρε­τι­κός επι­στή­μο­νας, από αυτούς που σε μια άλλη κοι­νω­νία, που θα είχε στο κέντρο της προ­σο­χής του τον άνθρω­πο, θα ήταν ανα­γκαί­ος. Τέτοιους επι­στή­μο­νες χρεια­ζό­μα­στε, αφο­σιω­μέ­νους σ’ αυτό που λέμε «έκα­στος εφ ω ετά­χθη» και αυτός στην επι­στή­μη του. Αδιαμ­φι­σβή­τη­τη και η επι­στη­μο­σύ­νη του, και η ανθρω­πιά του και η ειλι­κρί­νεια και η αυτα­πάρ­νη­ση με την οποία δόθη­κε στη μάχη να προ­στα­τευ­τεί ο λαός από τον Covid-19. Ενας στρα­τη­γός που πολε­μά με τα μέσα και τους ανθρώ­πους που έχει στη διά­θε­σή του. Ίσως και να μην είναι υπερ­βο­λή αυτό που πολ­λοί πιστεύ­ουν. Είναι ευτυ­χής συγκυ­ρία που επι­κε­φα­λής σε αυτή τη δύσκο­λη μάχη είναι ο λοι­μω­ξιο­λό­γος Σωτή­ρης Τσιόδρας.

Άκαι­ρη, άδι­κη και απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κή η όποια κρι­τι­κή του έχει ασκη­θεί μέχρι τώρα. Και εν πάση περι­πτώ­σει, θα έχου­με το χρό­νο να τον κρί­νου­με όταν θα κρι­θεί αυτή η μάχη (Τώρα κρί­νου­με και ελέγ­χου­με την κυβέρνηση).

Ευτυ­χής συγκυ­ρία όμως που το χλευα­σμέ­νο και συκο­φα­ντη­μέ­νο από τους θια­σώ­τες της αγο­ράς δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας το υπη­ρε­τούν σαν για­τροί, εργα­ζό­με­νοι και αγω­νι­στές εξαι­ρε­τι­κοί επι­στή­μο­νες. Επι­στή­μο­νες που δίνουν τη μάχη για καλύ­τε­ρη υγεία για το λαό και στο νοσο­κο­μείο και στο δρό­μο όπου κρί­νε­ται η ποιό­τη­τα της Υγεί­ας του λαού. Για­τροί στο νοσο­κο­μείο και αγω­νι­στές στον καθ’ ημέ­ραν βίο, η Αφρο­δί­τη Ρέν­τζιου, ο Γιώρ­γος Σιδέ­ρης, ο Ηλί­ας Σιώ­ρας και πολ­λοί άλλοι.

Ήρε­μοι, σε αυτή τη δύσκο­λη συγκυ­ρία, για­τί χιλιά­δες για­τροί, νοση­λευ­τές και εργα­ζό­με­νοι, με αυτα­πάρ­νη­ση και σε πεί­σμα των ελλεί­ψε­ων και των προ­βλη­μά­των, δίνουν στα νοσο­κο­μεία τη δική τους μάχη και είμα­στε βέβαιοι ότι καθέ­νας τους ξεχω­ρι­στά και όλοι μαζί θα κάνουν το καλύ­τε­ρο σε αυτή τη μάχη για τη ζωή.

Ανή­συ­χο και θυμω­μέ­νοι με την κυβέρ­νη­ση που στέλ­νει τους για­τρούς στη μάχη χωρίς όπλα. Και περισ­σό­τε­ροι έμπει­ροι πλέ­ον για τις ευθύ­νες όλων αυτών έφε­ραν το Δημό­σιο Τομέα Υγεί­ας σε θέση να στη­ρί­ζε­ται κυρί­ως στην αυτα­πάρ­νη­ση των για­τρών, νοση­λευ­τών και λοι­πών εργαζομένων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο