Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σύλλογος Γονέων πλασιέ του ΙΑΣΩ για φτηνά τεστ κορονοϊού σε δασκάλους, μαθητές και γονείς

Καθημερινά διαπιστώνονται νέα κρούσματα του κορωνοϊού  σε σχολικές μονάδες,  με αποτέλεσμα να κλείνουν τμήματα. Γονείς μαθητών, από τμήματα που παραμένουν ανοιχτά, διστάζουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, στην προσπάθειά τους να τα προστατέψουν από τον ιό.

Στη λογική της ατομικής ευθύνης, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου του Χαλανδρίου έκλεισε συμφωνία με το ΙΑΣΩ για «φτηνά» τεστ κορονοϊού σε δασκάλους, μαθητές και γονείς λειτουργώντας κυρολεκτικά ως πλασιέ του ιδιωτικού κέντρου και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τόσο την απαίτηση των εκπαιδευτικών όσο και του γονεϊκού κινήματος για μαζικά δωρεάν τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι μια ενέργεια που δείχνει με τον πιο παραστατικό τρόπο το άγχος και την αγωνία εκπαιδευτικών και γονιών, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας και το μέγεθος της αδιαφορίας της κυβέρνησης η οποία μοιράζει τζάμπα ζεστό χρήμα σε επιχειρηματίες και ΜΜΕ, ενώ κωφεύει στις δραματικές εκκλήσεις. γονιών και εκπαιδευτικών.

Στην αδιαφορία της κυβέρνησης που έχει αφήσει στην τύχη την υγιεινή και την ασφάλεια στα σχολεία, βρίσκει πεδίο κερδοσκοπίας ο ιδιώτης να κερδοσκοπήσει αξιοποιώντας ως πλασιέ γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στην κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης, που ρίχνει το βάρος της προστασίας της υγείας στην ατομική ευθύνη, και στα ανεπαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία χρέος και ευθύνη γονιών και εκπαιδευτικών είναι να διεκδικήσουν μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και υπόλοιπο προσωπικό των σχολικών μονάδων.

 

belogiannis ploumpidis banner