Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σύνταγμα: Ηχηρό μήνυμα ενάντια στο τζογάρισμα εισφορών και συντάξεων

Αγώνας για υποχρεωτική καθολική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι με τη συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Δημ. Κουτσούμπας
Η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα, υψώνουμε ανάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση

«Η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα, δεν είναι τζόγος. Υψώνουμε ανάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση.
Απαιτούμε κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Αυξήσεις στις συντάξεις και σε όλες τις κοινωνικές παροχές. Να επανέλθει ο 13ος μισθός, η 13η και η 14η σύνταξη και όλες οι περικοπές που έγιναν όλη την τελευταία δεκαετία. Οργανώνουμε, δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή πάλη, αποφασιστικά από δω και πέρα, αλλάζουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς».

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, φοιτητές και σπουδαστές σηκώνουν το ανάστημά τους για να προστατεύσουν τη ζωή τους, για να παλέψουν για την ανατροπή του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη και όλων των άλλων βάρβαρων νόμων που προκαλούν ισχυρές ανατροπές στη ζωή και στην εργασία.

Τονίζουν ότι δε θα επιτρέψουν να θυσιάσουν τους κόπους και τον ιδρώτα τους στον βωμό του κέρδους. Δίνουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Διεκδικούν κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αυξήσεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.

Δεν τζογάρουμε τις συντάξεις και την υγεία μας

«Ασφάλιση, υγεία, σύνταξη, δουλειά, δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά», φώναξαν οι εργαζόμενοι στα μπλοκ των σωματείων παίρνοντας τη θέση τους μπροστά στην εξέδρα που στήθηκε απέναντι από τη Βουλή. «Δεν τζογάρουμε τις συντάξεις και την υγεία μας», ξεκαθάρισαν.

«Με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων» σημείωσε ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής προσθέτοντας πως «διατρανώνουμε την θέλησή μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο, θα παλέψουμε για να το ανατρέψουμε, από αύριο κλιμακώνουμε τη μάχη».

Τόνισε πως «από αύριο κλιμακώνουμε τη μάχη για την ικανοποίηση των δικών μας συμφερόντων. Τις ζωές μας εμείς θα τις σώσουμε. Συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οργώνουμε κάθε χώρο δουλειάς, συζητάμε με τους εργαζόμενους να συστρατευθούν ενάντια σε κυβερνήσεις και εργοδότες».

«Οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα να απαιτήσουμε την ανάκληση όλων των μειώσεων που έχουν επιβληθεί, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Ο μόνος δρόμος είναι οργάνωση και αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Καμία ανοχή, καμία αναμονή. Παλεύουμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση» επεσήμανε η Γιώτα Κίτσου, γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Από το βήμα της συγκέντρωσης τα σωματεία απηύθυναν κάλεσμα στη σύσκεψη που οργανώνουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη και στη διαδήλωση το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ΔΕΘ.

Παράλληλα, εξέφρασαν την αλληλεγγύη και υποστήριξη τους στους υγειονομικούς. «Τα σωματεία είναι υπέρ του μαζικού εμβολιασμού», τόνισαν και πρόσθεσαν πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει ο εμβολιασμός εργαλείο για επίθεση στους εργαζόμενους.