• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σύντομος σχολιασμός της επικαιρότητας

Γράφει ο 2310net //

Από την προηγούμενη Πέμπτη έγιναν πολλά. Για να τα σχολιάσουμε θα πρέπει να γράψουμε σεντόνια. Γι’αυτό μάζεψα τα πιο σημαντικά γεγονότα των ημερών σε ένα μικρό ποτ-πουρί της επικαιρότητας.

Κανάλια

Όλοι καταλαβαίνουμε πως μέσω του ζητήματος των τηλεοπτικών συχνοτήτων η κυβέρνηση θέλει να ενεργοποιήσει έναν τηλεοπτικό αυτοματισμό: θέλει να βγουν στα αντικυβερνητικά κεραμίδια το Μέγκα, ο ΣΚΑΙ και τα άλλα «μνημονιακά» κανάλια, να επιτεθούν στην κυβέρνηση ώστε να αξιοποιήσει αυτή την επίθεση ως διαπιστευτήρια αντιμνημονιακότητας την ώρα που θα περνάει ασφαλιστικό και φορολογικό σύμφωνα με το μνημόνιο που ψήφισε. Κατά τα άλλα ποντάρω όλα τα λεφτά μου πως μια από τις άδειες θα πάει στη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αγρότες

Οι φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν κάτι το διαφορετικό: αποτέλεσαν ευκαιρία για την (εμβρυακή ακόμα) σύνδεση των αιτημάτων των αγροτών με τους εργάτες, τους νέους, τους επιστήμονες/ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν έχει εμπεδωθεί απόλυτα η ανάγκη της συμπόρευσης αλλά τα πρόσφατα συλλαλητήρια ήταν μια εξαιρετική στιγμή στην σύγχρονη ιστορία των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Φασίστες

Η χρυσή αυγή προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να τρυπώσει σε συνδικάτα, να φτιάξει δικά της (βλέπε Ζώνη), να χωθεί σε κινητοποιήσεις. Στο αγροτικό αυτό είναι κάπως πιο εύκολο καθώς χρειάζεται μόνο τρία τρακτέρ, 5 φασίστες και μια φωτογραφική μηχανή για να δείξει ότι υπάρχει και συμμετέχει στους αγώνες των αγροτών. Το «καροτσάκι» από το ΠΑΜΕ ήταν μια ωραία απάντηση και ένας οδηγός για το μέλλον. Παρόλα αυτά παραμένει προβληματικό το γεγονός ότι προβάλλονται ως «δυναμικές κινητοποιήσεις» ορισμένες δράσεις χρυσαυγιτών σε μπλόκα (πχ. χυδαίες εκφράσεις σε προπηλακισμούς κυβερνητικών βουλευτών) και ακόμα πιο προβληματικό το γεγονός ότι υπάρχει μια μικρή δυσκολία στην αναγνώριση τους ως φασίστες. Αυτό είναι. Φασίστες. Όχι αγρότες-φασίστες. Σκέτο φασίστες.

Ρατσισμός

Εκτός από το μεγάλο τέρας του φασισμού (χρυσή αυγή) δεν μπορούμε να αγνοούμε τον καθημερινό μικροφασισμό. Αυτός δεν σηκώνει απαραίτητα σβάστικες ούτε ξυρίζει το κεφάλι του, αλλά υπάρχει καθημερινά παντού. Ένα παράδειγμά του είδαμε στο βίντεο με τον αφρικανό μετανάστη που δέχθηκε επίθεση από τον σεκιουριτά στον ΗΣΑΠ. Καμία φασιστική συμπεριφορά δεν πρέπει να μένει αναπάντητη, κανένα θύμα του φασισμού δεν πρέπει να μένει αβοήθητο.

Λαζόπουλος

Δεν θα πω τον Λαζόπουλο φασίστα, όπως βλέπω ότι τον αποκαλούν δεξιά και αριστερά, μετά την αναφορά του στον «καθηλώμένο στην καρέκλα» Σόιμπλε. Πολιτικά μίλησε και έτσι πρέπει να τον εκλάβουμε. Είναι πια αδύνατο να ξεχωρίσεις τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Λάκη και τούμπαλιν. Η έκφραση που χρησιμοποιήσε δεν απέχει από τον τρόπο με τον οποίο η ίδια η κυβέρνηση βλέπει αυτούς τους ανθρώπους. Αν κάποιος διαφωνεί, ας μας πει τι έχει κάνει η κυβέρνηση για τα επιδόματα και τις συντάξεις των ΑμΕΑ. Επίσης δεν θα επαναλάβω ότι ο Λαζόπουλος είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί αυτό δεν ισχύει πια. Έχοντας δει ορισμένα αποσπάσματα των τελευταίων εκπομπών του για Λιακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ μου κάνει περισσότερο παρά για εκπρόσωπος.

2310

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε» λέει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας πολύ τη νεολαία ΠΑΣΟΚ που αντιδρούσε δήθεν στις επιλογές του κόμματος (πχ. ιδιωτικά πανεπιστήμια). Αν είχε μερικούς τέτοιους ο ΓΑΠ ακόμα θα κυβερνούσε. Εντάξει παιδιά, παρατράβηξε το αστείο. Εδώ που τα λέμε το «έχουμε έναν κόσμο να διορίσουμε» θα ταίριαζε λίγο καλύτερα.

Ολυμπιακός

Έχει φτάσει Πέμπτη, έχουν περάσει 5 μέρες από τότε που ο Ολυμπιακός έμεινε με 9 παίκτες και καταλογίστηκε εις βάρος του πέναλτι και δεν έπεσε μετεωρίτης, δεν καταστράφηκε η γη, δεν κάηκε ούτε ένας φούρνος βρε αδερφέ! Αυτό πραγματικά δεν μπορώ να το σχολιάσω.

Λογοκρισία

Απέσυρε τραγούδι του ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Παντελίδης γιατί περιείχε τη λέξη κατεχόμενα και θίχτηκαν οι υπερπατριώτες. Να δείτε που κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσουν τα «απαγορευμένα» του Παντελίδη σαν το πολιτικό τραγούδι στην Χούντα. Ρε που ζούμε;