Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σύσκεψη Μαξίμου για Covid-19:Υποτυπώδη μέτρα και ενοχοποίηση των πολιτών

Εναποθέτοντας την ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων «στον επικίνδυνο εφησυχασμό» και στα «απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης», δηλαδή στον ίδιο το λαό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ορισμένα υποτυπώδη μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, τα οποία αφορούν τις αφίξεις επισκεπτών από τις βαλκανικές χώρες.

Μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη, ανακοινώθηκε πως όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιούλη, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Για τις αεροπορικές μεταφορές αποφασίστηκε πως ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της φόρμας εντοπισμού επιβατών (PLF) περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Φυσικά, ούτε λόγος δεν γίνεται από την κυβέρνηση για ποιο ουσιαστικά μέτρα για τους επισκέπτες που έρχονται αεροπορικώς, μη τυχόν και κινδυνεύσει ο στόχος της «επανεκκίνησης του τουρισμού».

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως θα ενισχυθεί ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία πάντως είναι αρκετά «ευέλικτα» και προσαρμοσμένα στις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού, αφήνοντας επί της ουσίας έκθετους τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Επιχειρώντας να φέρει στα μέτρα του την πραγματικότητα, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας φρόντισε να πετάξει το «μπαλάκι» από την κυβέρνηση. «Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα κορονοϊού χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Διότι ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ, και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης», δήλωσε.

Πηγή: 902.gr