Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Ν. Παππά αποφάσισε η Βουλή

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής με 187 ψήφους «υπέρ», 85 «κατά» και 16 «παρών». Συνολικά ψήφισαν 289 βουλευτές. Βρέθηκε 288 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα κατηγορείται για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 289 βουλευτές. Βρέθηκαν 288 έγκυρα ψηφοδέλτια και 1 άκυρο. «Υπέρ» ψήφισαν 187 βουλευτές, 85 «κατά» και 16 «παρών» Από την ψηφοφορία απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ 25.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, στην ψηφοφορία δεν μετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης.

ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση είχαν ταχθεί “υπέρ” της πρότασης για τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Ν. Παππά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει την πρόταση ενώ το ΚΚΕ ότι θα ταχθεί με το “παρών» . Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης είχε αναγγείλει την αποχή του κόμματος από την ψηφοφορία όσο και από τις εργασίες της Επιτροπής .

Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» θεωρώντας ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν τεκμηριώνεται η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική και ζήτησε να συσταθεί μια εξεταστική επιτροπή για να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και οι ευθύνες που απορρέουν για πολιτικά πρόσωπα και πρώην υπουργούς.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων