Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σ. Αραβία: Άκουσον άκουσον, υποχρεώνουν τον άντρα να ειδοποιήσει με SMS την γυναίκα όταν την χωρίζει!!!

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Οι Επαναστατικές Αλλαγές που αφορούν τις γυναίκες συνεχίζονται στην Σαουδική Αραβία.

Δεν φτάνει που:

– το 2015 απέκτησαν δικαίωμα ψήφου, όπως και να συμμετέχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις χωρίς να παρευρίσκονται όμως άντρες στο ακροατήριο.

-τον Ιούνιο του 2018 να έχουν το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο

-να συμμετέχουν στον αθλητισμό και να κάνουν ποδήλατο..

– τώρα από τις αρχές του 2019 έχουν το δικαίωμα να πληροφορούνται με SMS ή μπαίνοντας σε ειδική ιστοσελίδα να μαθαίνουν αν είναι ακόμη παντρεμένες ή τις έχουν χωρίσει.

Δεν είναι όπως παλιά που το μάθαινες από την γειτονιά ή από τον μουφτή! Ο άντρας είναι υποχρεωμένος να στείλει SMS στην γυναίκα που χωρίζει ή ακόμη, να μπαίνει η γυναίκα στην ειδική ιστοσελίδα για να βλέπει αν είναι ακόμη παντρεμένη.

Μένουν μερικές “λεπτομέρειες” ακόμη όπως να μπορούν οι γυναίκες:

  •  να παντρευτούν ή να χωρίσουν χωρίς την έγκριση του άνδρα κηδεμόνα τους που μπορεί να είναι ο πατέρας, ο μεγάλος αδερφός, ένας θείος κλπ κλπ.
  • να ταξιδέψουν χωρίς την έγκριση, να ανοίξουν λογαριασμό τραπέζης χωρίς έγκριση, το ίδιο και για να πιάσουν δουλειά, να κάνουν προγραμματισμένη εγχείρηση (!) να αποκτήσουν διαβατήριο ή ταυτότητα.

Μερικές άλλες “λεπτομέρειες” είναι ότι σήμερα έχουν την κηδεμονία των παιδιών μέχρι 7 χρονών για τα αγόρια και 9 για τα κορίτσια μετά τον χωρισμό. Μετά την χάνουν και τα αναλαμβάνει ο πατέρας να τα διαπαιδαγωγήσει με την βοήθεια των φωτισμένων βασιλιάδων και τους νόμους της σαρίας και την wahhaba.

Ακόμη θα μπορούσαν:

  • να συναντούν ελεύθερα άντρες, εξαιρούνται τα Νοσοκομεία, οι τράπεζες και τα φαρμακεία, εκεί είναι ελεύθερα.
  • να φαίνονται τα μαλλιά τους, να φοράνε παντελόνια, να φαίνονται ολόγυμνα τα..μπράτσα τους!
  • να αποκτήσουν ίσο δικαίωμα μαρτυρίας στα δικαστήρια αφού πηγαίνουν δυό δυό, μιας και η μαρτυρία του ανδρός ισούται με 2 γυναικών.
  • να παίρνουν το ίδιο μερίδιο κληρονομιάς και όχι το μισό από ότι οι άντρες αδέρφια τους.

saudi

Όποια γυναίκα παραβιάζει αυτές τις “λεπτομέρειες” κινδυνεύει από δημόσιο μαστίγωμα μέχρι δημόσια εκτέλεση με λιθοβολισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2017 εκλέχθηκε η Σ.Αραβία στην επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών(!).

Κάποιες από αυτές οι “λεπτομέρειες” ενοχλούν τους φίλους Δυτικούς που πιέζουν την Σαουδική Αραβία να κάνει μερικές υποχωρήσεις σε σχέση με τις γυναίκες. Δεν τους ενοχλούν καθόλου πόσα παιδιά σκοτώνουν οι βόμβες και ο οπλισμός που πουλάνε σε μεγέθη δισεκατομμυρίων, όπως στην Υεμένη, στον καλύτερο πελάτη και σύμμαχό τους, ιδρυτή, χρηματοδότη και υποστηρικτή του ΙΣΙΣ και των άλλων τρομοκρατικών ισλαμικών οργανώσεων.

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία