Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σ. Ζαριανόπουλος: Η Χρυσή Αυγή στηρίζει το κεφάλαιο και τη λογική της εκμετάλλευσης των εργαζομένων

Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την ακροδεξιά με αυτούς που ευθύνονται για την άνοδό της, ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1», την Πέμπτη 1 Νοέμβρη. «Η ακροδεξιά ανεβαίνει γιατί αξιοποιεί την απογοήτευση που δημιουργείται σε λαϊκά στρώματα, μέσα από μια πολιτική η οποία κυριολεκτικά καταδικάζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, στην ανεργία, στη λιτότητα, στη μιζέρια», είπε.

Επίσης, τόνισε πως η ακροδεξιά «είναι το σιδερένιο χέρι του συστήματος», δηλαδή είναι «ο τρόπος με τον οποίο σε περιπτώσεις κρίσης και αστάθειας του πολιτικού συστήματος το ίδιο το σύστημα απειλεί με την ακροδεξιά ότι μπορεί και έχει πιο σιδερένιο χέρι για να επιβάλει αυτή την πολιτική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου».

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση εκτίμησε ότι θα αποτελέσει την αφορμή για μια νέα «κοκορομαχία», προκειμένου «να οδηγηθούμε με πλαστά διλήμματα» στις εκλογές. Πρόσθεσε πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «δεν αλλάζουν προς το καλύτερο, αλλά προς το αντιλαϊκότερο το Σύνταγμα».