Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Τέσσερις εποχές» για μικρούς και μεγάλους διαδικτυακά από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Ένα διαχρονικό αριστούργημα που υμνεί τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου, οι «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι, προβάλλονται στην GNO TV, τη διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέσα από μια πρωτότυπη παράσταση που καλλιεργεί το σεβασμό και την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον, με την υπογραφή της θεατρικής ομάδας «Patari Project».

Οι «Τέσσερις εποχές», ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της μπαρόκ μουσικής, ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους σε μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων (Νοέμβρης 2019 – Γενάρης 2020) στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Λόγω της πανδημίας, οι παραστάσεις που είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστούν στο κοινό σε επανάληψη από τον Νοέμβρη του 2020 έως τον Γενάρη του 2021 δεν πραγματοποιήθηκαν. Ωστόσο, η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε στα μέσα Δεκέμβρη 2020 στην Εναλλακτική Σκηνή και έρχεται να συνεχίσει το ταξίδι της στην GNO TV, προσφέροντας μια νέα ψηφιακή εμπειρία.

Η παράσταση είναι διαθέσιμη στο nationalopera.gr/GNOTV μέχρι το τέλος της χρονιάς, με δυνατότητα επιλογής ελληνικών ή αγγλικών υπότιτλων. Εισιτήρια στην τιμή των 5 ευρώ διατίθενται στο https://ticketservices.gr και στο https://tickets.public.gr

Στην GNO TV διατίθενται αυτήν την περίοδο συνολικά 13 παραγωγές όπερας, χορού, μουσικού θεάτρου, θεάματα για παιδιά, συναυλίες κ.ά. Πρόκειται για μια on demand πλατφόρμα που παρέχει στους θεατές τη δυνατότητα να βλέπουν παραστάσεις της ΕΛΣ σε όποιο χρόνο επιλέξουν και όσες φορές επιθυμούν, στο διάστημα ενός μήνα από την πρώτη προβολή, ενώ παραμένουν διαθέσιμες στο κοινό για αρκετούς μήνες.

Αυτήν την περίοδο είναι διαθέσιμες με εισιτήριο οι παραστάσεις «Μαντάμα Μπατερφλάι», «Ντον Τζιοβάνι», «Τέσσερις εποχές», «Ρέκβιεμ Αχμάτοβα & Η επέτειος», «Λευκό ρόδο», «Το λυκόφως των χρεών», «Ο μικάδος», «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς», «Το αηδόνι του αυτοκράτορα».

Παράλληλα είναι διαθέσιμες για δωρεάν προβολές οι παραστάσεις «Οχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!», Ρεσιτάλ πιάνου του Στέφανου Θωμόπουλου, Ρεσιτάλ πιάνου του Γιώργου Κωνσταντίνου, Παρουσίαση Σχολής Χορού ΕΛΣ.

Το έρημο κλουβί, Κείμενο Βαγγελιώ Καρακατσάνη – Ζωγραφιές Εύα Μελά