Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τα «γυρίζει» η κυβέρνηση στο ζήτημα της τροπολογίας του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους;

Το θράσος και την υποκρισία αυτής της κυβέρνησης τα έχουμε δοκιμάσει πάμπολλες φορές, οπότε πλέον τίποτα δε μας εκπλήσσει. Φαίνεται όμως πως η υποκρισία και ο κυνισμός της δεν έφτασαν ακόμη στο απώγειο τους.

Ενώ οι υπουργοί Ν. Παππάς και Εφη Αχτσιόγλου με κοινή τους ανακοίνωση είπαν ότι αποδέχονται την το πρώτο μέρος της τροποογίας του ΚΚΕ   («θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης»), όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η κ . Αχτσιόγλου ζήτησε κάποιες τροποιήσεις στον τροπολογία!!! Να υπάρχει όριο πέντε μηνών για να μπορεί ο απλήρωτος εργαζόμενος να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του!!!

Επί της ουσίας η κυβέρνηση θέλει για τουλάχιστον πέντε μήνες οι εργαζόμενοι να αποδέχονται την απληρωσιά και να μη διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, κάνοντας ακόμα χειρότερη την πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε χώρους δουλειάς.

Ο βουλευτής του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, σχολιάζοντας τις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται αντιδραστικές τροποποιήσεις στην τροπολογία του για τους απλήρωτους εργαζόμενους

«Και τα δύο σκέλη της τροπολογίας του ΚΚΕ διασφαλίζουν το αυτονόητο, ότι θα πληρώνεται ο εργαζόμενος, ο οποίος εργάζεται» τόνισε ο Χρήστος Κατσώτης στο ραδιοσταθμό της ΕΡΤ 3 το μεσημέρι της Τρίτης, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα ζητήσει κατά τη συζήτηση στη Βουλή να υπερψηφιστεί η τροπολογία του όπως την έχει καταθέσει.

Μετά το 06.45 μιλά ο Χρ. Κατσώτης για το θέμα

Αποδεκτή κατά το ήμισυ κάνει η κυβέρνηση την τροπολογία του ΚΚΕ για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων

Τροπολογία του ΚΚΕ για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους – Θα την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;