Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τα είπε «έξω από τα δόντια» ο Μίλτος Τέντογλου: Η πολιτεία ήταν εναντίον μας

«Ολα για εμάς φέτος ήταν πολύ δύσκολα. Ολα ήταν εναντίον μας. Η πολιτεία ήταν εναντίον μας, τα στάδια, όλοι, άπαντες ήταν απέναντί μας. Ακόμα και τώρα δεν έχουμε κανέναν δίπλα μας κι έτσι έχουμε συνηθίσει, για αυτό κι εγώ έχω μάθει να μην τους υπολογίζω. Μόνοι μας είμαστε και κάνουμε ό,τι μπορούμε, μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά τη δεδομένη στιγμή, γιατί λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν λειτουργεί».

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή που έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου της Πολωνίας, στις αποσκευές του το μετάλλιο αλλά και την πίκρα για τη μη στήριξη στην προσπάθειά των αθλητών.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος μίλησε στα ΜΜΕ «έξω από τα δόντια», στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς την πολιτεία. Παράλληλα, στάθηκε και στο χρυσό μετάλλιο: «Κάθε μετάλλιο είναι σπουδαίο, μοναδικό, μοναδικός αγώνας κι εμπειρία. Κάθε μετάλλιο που παίρνω θέλω να λέω στον εαυτό μου πως δεν σημαίνει τίποτε και με την ίδια θέληση να πάω για το επόμενο. Τα όριά μου θεωρώ πως είναι αρκετά ψηλά και πως ακόμα δεν τα έχω φτάσει, δεν τα έχω καν πλησιάσει. Ελπίζω να είμαι υγιής κι αυτό να το αποδείξω και να φέρω όσα μπορώ. Επόμενός μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω να είμαι εκεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Εκεί είναι όπως κανένας άλλος αγώνας, εκεί πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ προετοιμασμένος».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων