Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα «Θέματα Παιδείας» στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

To περιοδικό «Θέματα Παιδείας» θα βρίσκεται και φέτος στον χώρο της Κεντρικής εξέδρας του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να εγγραφούν επί τόπου συνδρομητές στο περιοδικό (18 ευρώ η ετήσια συνδρομή και 35 ευρώ η δίχρονη) ή να ανανεώσουν τη συνδρομή τους. Ακόμη θα βρουν:

  • Το τρέχον τεύχος του περιοδικού (89-92), με το ειδικό θέμα του «Γλώσσα και Λογοτεχνία στην εκπαίδευση».
  • Το ειδικό τεύχος-αφιέρωμα στον ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ (ας μην ξεχνάμε ότι το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από τον ποιητή) και τα άλλα ειδικά τεύχη-αφιερώματα του περιοδικού (σε Κώστα Βάρναλη, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ρόζα Ιμβριώτη), που περιέχουν συνολική αναφορά στο έργο τους, εμπεριέχουν κείμενα των ίδιων των δημιουργών.
  • Όλα τα παλιά τεύχη του περιοδικού, που προσφέρονται σε ειδική τιμή για το Φεστιβάλ (στα 2 το 1 δωρεάν), αλλά και συνολική προσφορά στην τιμή των 100 ευρώ (από τη συνολική προσφορά εξαιρούνται μόνο τα εξαντλημένα τεύχη).
  • «Τα Παιδαγωγικά Μαθήματα για ένα δίμηνο φροντιστήριο» (ιστορικό τεκμήριο – το πρώτο βιβλίο που βγήκε για δασκάλους στην προσφυγιά), προσφέρεται επίσης στην ειδική τιμή των 5 ευρώ.
  • Σε επανέκδοση τις συλλογικές μπροσούρες: «Η καταγωγή και εξέλιξη του ανθρώπου» και «Η ανάπτυξη της κοινωνίας».

Στο περίπτερο του περιοδικού «Θέματα Παιδείας» θα υπάρχουν κι όλες οι άλλες εκδόσεις του Ομίλου Εκπαιδευτικού Προβληματισμού: «Η Αναπτυξιακή Ψυχολογία» (σε β΄έκδοση), η «Γενική Ψυχολογία» και η «Ιστορία της Ψυχολογίας», «Το Βιβλίο των Γονιών» του Α. Σ. Μακάρενκο, καθώς και άλλα βιβλία συνεργατών του περιοδικού, όπως τα έργα της παιδαγωγού και συγγραφέα Πέπης Δαράκη «Το προσχολικό παιδί και οι ανάγκες του» και «Πολιτισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Και βέβαια η Συντακτική Επιτροπή και οι συνεργάτες του περιοδικού περιμένουν τους αναγνώστες του για να ακούσουν με προσοχή την κρίση και τις προτάσεις τους.

902.gr