Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τα κέρδη σας – Οι νεκροί μας

19 γράμματα μόνο. Λιγότερα ακόμα και από τα γράμματα της αλφαβήτου. Γιατί μερικές φορές τα πολλά λόγια είμαι πολύ φτωχά για να αναδείξουν το μέγεθος του εγκλήματος. Οι συνάδελφοί της Αΐσα στο CARREFOUR Σαν Ντενί της Γαλλίας χρειάστηκαν μόνο δέκα εννέα γράμματα για να καταγγείλουν το έγκλημα.

VOS PROFITS NOS MORTES
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

Αυτό έγραψαν στην είσοδο του καταστήματος που δούλευε μέχρι τις 26 Μάρτη όταν πέθανε από το Κορονοϊό.

Η Αΐσα, 52 χρονών, εργαζόταν ως ταμίας με ελαστική απασχόληση στα CARREFOUR για 30 χρόνια. Εκπρόσωπος του συνδικάτου της, ήταν πάντα δίπλα στους συναδέλφους της, απέναντι στην εργοδοσία.

Τις τελευταίες μέρες στη δουλειά σε συνθήκες πανδημίας, εξυπηρέτησε χιλιάδες πελάτες. Η εργοδοσία παρά τις καταγγελίες έλεγε ότι οι μάσκες τρομάζουν τους πελάτες. Η ίδια όταν μίλησε στους συναδέλφους της τελευταία φορά είπε ότι θα έλειπε για λίγο λόγω αδιαθεσίας, αλλά θα γύριζε γρήγορα για να τους βοηθήσει να βγάλουν τη δουλειά. Η Αϊσα δεν γύρισε ποτέ.

Η εργοδοσία στα περισσότερα σούπερ μάρκετ ακόμη και σήμερα δεν παίρνει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. Οι συνάδελφοί της Αΐσα κατέβηκαν σε απεργία στα σουπερμάρκετ όλης της Γαλλίας. Το σύνθημά τους είναι μόνο 19 γράμματα

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ