Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τα Κομμουνιστικά Κόμματα του Βιετνάμ και της Κούβας ενισχύουν τις σχέσεις τους

Ο Hoang Binh Quan, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, πραγματοποίησε σήμερα διαδικτυακή συνάντηση με τον προσωρινό επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), Ángel Arzuaga.

Ανόι Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Ο Binh Quan αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Κούβας στον έλεγχο της πανδημίας COVID-19 και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι υπό την ηγεσία του ΚΚΚούβας, ο κουβανός λαός θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, και θα εφαρμόσει με επιτυχία το επικαιροποιημένο κοινωνικοοικονομικό του μοντέλο.
Άδραξε την ευκαιρία να ευχαριστήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα, το Κράτος και το λαό της χώρας της Καραϊβικής για την πολύτιμη υποστήριξή τους στο Βιετνάμ στον αγώνα κατά του COVID-19.

cubavietnam

Μετάλλιο φιλίας του κουβανικού συμβούλιου του Κράτους από τον πρεσβευτή στο Βιετνάμ

Από την πλευρά του, ο Arzuaga συγχαίρει το Βιετνάμ για τα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της επιδημίας και επιβεβαίωσε ότι η επιτυχία της ινδοκινέζικης χώρας σε αυτό το μέτωπο απέδειξε την υπεροχή του σοσιαλισμού στην καταπολέμηση της νόσου.
Ευχαρίστησε τους ηγέτες του ΚΚΒιετνάμ, του κράτους και του βιετναμέζικου λαού για την σταθερή υποστήριξή τους στο νησί της επανάστασης όχι μόνο σχετικά με την πρόληψη του κορονιϊού, αλλά και σε άλλους σημαντικούς τομείς.

Επιβεβαίωσε ότι η αμοιβαία υποστήριξη των δύο μερών στη μέση της πανδημίας συμβάλλει στην εμβάθυνση των εξαιρετικά φιλικών σχέσεων μεταξύ του Βιετνάμ και της Κούβας.

Στη συνάντηση, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν δραστηριότητες για τον εορτασμό της 60ης επετείου των διπλωματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών (2 Δεκεμβρίου).

Ο πρέσβης του Βιετνάμ στην Κούβα, Nguyen Trung Thanh και ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής του έθνους της Καραϊβικής στο Ανόι, Lianys Torres Rivera, συμμετείχαν επίσης σε αυτή τη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης.

πηγή

Σχετικό
Το κουβανικό συμβούλιο του κράτους απονέμει μετάλλιο φιλίας στον πρεσβευτή του Βιετνάμ

Cuba vietnam medalla