Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τα μέτρα για ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις

Στα μέτρα που αφορούν τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις και τις αεροπορικές γραμμές, εστίασε στην ενημέρωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα είπε πως από τη Δευτέρα 18 Μάη έως τις 15 Ιούνη, με τα επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία θα ταξιδεύει το 50% του συνολικού αριθμού επιβατών ή το 55% αν υπάρχουν καμπίνες, θα γίνεται θερμομέτρηση και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου κατάστασης υγείας πριν την επιβίβαση, θα διατηρηθεί η απόσταση 1,5 μέτρου στην επιβίβαση, αποβίβαση και στους χώρους των πλοίων.

Τα «αεροπορικά» καθίσματα θα διαταχθούν έτσι ώστε να υπάρχει ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω, θα απαιτείται η χρήση μάσκας από επιβάτες και μέλη του πληρώματος ενώ θα ισχύει η χρήση καμπίνας από ένα άτομο, με εξαίρεση τις οικογένειες με συγγένεια πρώτου βαθμού (έως 4 άτομα) ή ΑΜΕΑ με το συνοδό τους.

Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές μεταφορές παρατείνεται η απαγόρευση από και προς την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και προς την Τουρκία έως τις 14 Ιούνη, επιτρέπονται μόνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι αφίξεις και αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων έως τις 31 Μάη ενώ παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 31 Μάη η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών. Παράλληλα, επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μάη η αναστολή όλων των επιβατικών πτήσεων από και προς τη χώρα μας με Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις οδικές μετακινήσεις ανέφερε ότι αναμένονται αύριο ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο.