Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν στην Αττική από αύριο έως το τέλος του μήνα, μετά και το διάγγελμα του πρωθυπουργού, εξιδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα δύο νέα στοιχεία είναι ότι η μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται και για όποιον επιθυμεί να γυμναστεί και παραμένουν οι περιορισμοί στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00-5:00 το πρωί τις καθημερινές και από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα. Επίσης ανοιχτά θα είναι τα ανθοπωλεία για το Σαββατοκυριακο 14-15 Φεβρουαρίου.

Τα μέτρα

— Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

– Απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές από τις 21:00 έως τις 05:00 και για τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 έως τις 05:00.

— Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6 στο SMS, ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας τόνισε πως δεν απαγορεύονται, ωστόσο θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (να γίνονται με μέτρο και κοντά στον τόπο κατοικίας).

– Για τις μετακινήσεις εκτός νομού, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας, για εφάπαξ μετακίνηση στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Για τους φοιτητές ισχύει η μετακίνηση από τον τόπο μόνιμης διαμονής στη σχολή, ενώ επιτρέπεται και η μετακίνηση για αγροτική συγκομιδή, με την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων.

— Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.

— Για τις μετακινήσεις με ΙΧ και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.

— Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργούν με πληρότητα 65%, ενώ τα πλοία θα ταξιδεύουν με πληρότητα 50%.

— Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ανέφερε πως στις δημόσιες υπηρεσίες, προτείνεται τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό και υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.

O γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επεσήμανε πως από αύριο αναστέλλονται οι υπηρεσίες click away, click inside, κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής, ενώ όσον αφορά τα ανθοπωλεία αυτά θα είναι ανοιχτά 13 και 14 Φεβρουαρίου με τις μεθόδους παράδοση εκτός (click away) και για αγορά με ραντεβού εντός (click inside), με ωράριο λειτουργίας από 9:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και τηρουμένης της αναλογίας 1 ατόμου ανά 25 τ.μ.

Την ίδια ώρα παραμένουν σε λειτουργία:

–Καταστήματα τροφίμων

–Φαρμακεία

–Pet Shops

–Επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου

–Καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού

–Καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού

–Λιανικό εμπόριο πώλησης ανθέων (ειδικώς για 13-14/2/2021)

–Κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με την μέθοδο e-shop

–Καθαριστήρια

–Πρατήρια Υγρών Καυσίμων

–ΚΤΕΟ

–Συνεργεία οχημάτων

 

covid1 covid2 covid3 covid4 covid5 covid6