Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τα «πρόσφατα γεγονότα», η Νάταλι Πόρτμαν και το κράτος δολοφόνος Ισραήλ

Γράφει ο Ηρακλής Κακαβάνης //

«Η ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός του Χόλιγουντ Νάταλι Πόρτμαν ακύρωσε ταξίδι στη γενέτειρά της, το Ισραήλ, καθώς αρνήθηκε να παραστεί σε τελετή τον Ιούνιο για να λάβει βραβείο που συνοδεύεται από έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων λόγω των “πρόσφατων γεγονότων” στη χώρα, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές μαζί με την ακύρωση της τελετής απονομής.
(…)

εκπρόσωπο της Πόρτμαν που είπε ότι: “Τα πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ την θλίβουν ιδιαίτερα και δεν αισθάνεται άνετα με ιδέα της συμμετοχής της σε οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση στο Ισραήλ”.

Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους άρνησης της 36χρονης ηθοποιού».

Στους 38 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – δολοφονίες αμάχων διαδηλωτών από Ισραηλινούς στρατιώτες από τις 30 Μαρτίου 2018 μέχρι και τους 2 σημερινούς.

Σε δύσκολους καιρούς χρειάζονται δυνατές και καθαρές φωνές. Και θαρραλέες φωνές υπήρξαν πολλές σε δύσκολους καιρούς και στην Αμερική. Να θυμηθούμε το ζεύγος Ρόζενμπεργκ και τόσους άλλους που αρνήθηκαν να συνεργαστούν την εποχή του Μακαρθισμού… Και μένουμε σε αυτά.

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook