Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τα Σουηδικά μονοπώλια όπλων σπέρνουν τον θάνατο στα παιδιά της Υεμένης

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία που διέρρευσαν από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών της Γαλλίας DRM το σύστημα ραντάρ της Σουηδικής Σαάμπ χρησιμοποιείται για τον συντονισμό των δολοφονικών βομβιστικών επιδρομών της Σαουδικής Αραβίας ενάντια στον λαό της Υεμένης

Στα στοιχεία που διέρρευσαν υπάρχει και η εκτίμηση πως το Σουηδικό σύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο από το 2015 που χρησιμοποιείται από την Σαουδική αεράμυνα όπως και την πληροφορία πως Σουηδικά πλοία της Swedeship marine χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές από το λιμάνι Ασσαμπ της Σαουδικής Αραβίας στίς ακτές της Υεμένης.

Και όμως η Σουηδία ήταν η χώρα που κατ’ επιταγήν των ΗΠΑ φιλοξένησε τις συνομιλίες μεταξύ των ανταρτών Χούτι και της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων για τερματισμό των συγκρούσεων τον Νοέμβριο του 2018.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε», δήλωνε υποκριτικά η υπουργός εξωτερικών της Σουηδίας Margot Wallström  συμπληρώνοντας πως «στην Υεμένη συντελείται η μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή», χωρίς να κατονομάζει τους υπαίτιους και τα Σουηδικά όπλα.

Όπως γράφαμε τον Νοέμβριο του 2018: “Οι αριθμοί της καταστροφής στην Υεμένη  προκαλούν φρίκη και προέρχονται από την οργάνωση «Κέντρο για τα δικαιώματα και την ανάπτυξη της Υεμένης» που δηλώνει στην εφημερίδα Mintpress της Υεμένης ότι μέχρι στιγμής

-έχουν σκοτωθεί από τις επιθέσεις της Σ.Αραβίας 15.185 άμαχοι, μεταξύ τους 3.527 παιδιά και 2.277 γυναίκες.

-22.822 είναι οι τραυματίες, 3.526 παιδιά και 2.585 γυναίκες μεταξύ τους, που υποφέρουν από την έλλειψη φαρμάκων και εξοπλισμού, απόρροια του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει η Σ.Αραβία από ξηρά, αέρα και θάλασσα..

-2.200 έχουν πεθάνει από την επιδημία χολέρας.

-Οι αεροπορικές επιδρομές σύμφωνα με το «Κέντρο» έχουν καταστρέψει 15 αεροδρόμια, 14 λιμάνια, 2.559 δρόμους και γέφυρες.

-781 εγκαταστάσεις υδροδότησης, 191 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και 426 τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις.

-Οι βόμβες έχουν καταστρέψει 421.911 κατοικίες, 930 τζαμιά, 888 σχολεία, 327 Νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, 38 εγκαταστάσεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

-Έχουν προκαλέσει το κλείσιμο 4500 σχολείων και έχουν αναγκάσει 4 εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινηθούν εξ αιτίας των καταστροφών.

– κάθε 10 λεπτά πεθαίνει ένα παιδί

– 1 εκατομμύριο παιδιά υποσιτίζονται

Το 80% των 22 εκατομμυρίων της Υεμένης δεν έχουν νερό και φαγητό.

-Η πείνα, οι ασθένειες, οι καταστροφές, οι φωτογραφίες που συγκλονίζουν, μέχρι στιγμής, δεν ήταν αρκετές να σταματήσουν αυτό τον ανελέητο, εκδικητικό πόλεμο, την γενοκτονία στην ουσία που επιδίδεται η Σ.Αραβία και οι συμμαχοί της με όπλα Σουηδικά, Αμερικάνικα, Γερμανικά και Γαλλικά που παρόλες τις δηλώσεις των υπευθύνων και τον αποτροπιασμό τους συνεχίζουν να πωλούν τα όπλα τους και τις βόμβες που σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά”

Η Σουηδία συνεχίζει να πουλάει όπλα και οπλικά συστήματα στην Σαουδική Αραβία και στα Εμιράτα παρά τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Όταν πριν λίγα χρόνια αποκαλύφθηκε πως η Σαάμπ πούλησε το σύστημα αεροπορικών βομβαρδισμών Erieye στην Σ. Αραβία  πρώτος ο πρωθυπουργός της χώρας σοσιαλδημοκράτης Λεβέν έσπευσε να δηλώσει πως η Σουηδία πουλάει όπλα για λόγους “ασφαλείας”!

Οι αποκαλύψεις στην Γαλλία για τον ρόλο των Σουηδικών αλλά και Γαλλικών όπλων έγιναν από την εφημερίδα Disclose της οποίας οι συντάκτες διώκονται επειδή αποκάλυψαν κρατικά «μυστικά». Κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με 7 χρόνια φυλακή για προδοσία!!

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πως οι υποκριτές  Μακρόν και ο Λεβέν θα έπρεπε σε άλλη περίπτωση να παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για γενοκτονία μαζί με τους υπόλοιπους ηγέτες συμμάχους της Σαουδικής Αραβίας.

Τα συμφέροντα όμως των μονοπωλίων που θέλουν να επεκτείνουν τις αγορές τους και να εξοντώσουν τους ανταγωνιστές σπέρνουν τον θάνατο και την δυστυχία. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει και ο Σουηδικός ιμπεριαλισμός που φυσικά δεν αποτελεί καμία ειρηνευτική εγγύηση για τους λαούς της περιοχής.