Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τα ψεύτικα τα έργα, τα μεγάλα…

Και το μετρό Θεσσαλονίκης παραμένει διαχρονικό δηκτικό ανέκδοτο για τα έργα και τις ημέρες των αστών Μαυρογιαλούρων πολιτικών και τούτη η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει καταντήσει ανέκδοτο. Εκεί που λες με δαύτους τα έχουμε δει όλα, έρχεται να σε εκπλήξουν ακόμη μία φορά με τον καιροσκοπισμό της, ο οποίος έχει πιάσει τον πάτο της γελοιότητας.

Εγκαινίασε το μετρό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ένα μετρό «μουσαντένιο» σε μια πόλη με πολλά, πάρα πολλά προβλήματα. Ανεργία, χαμηλά μεροκάματα, άθλιες συνθήκες δουλειάς, αλλά και απλά καθημερινά προβλήματα όπως είναι τα ακριβά και μη επαρκή έως ανύπαρκτα, μέσα μαζικής μεταφοράς και τα έργα υποδομής που χρειάζονται για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη.

Αντί λύσεων, εγκαίνια ανύπαρκτων έργων. Αντί μετρό, λινάτσες τυπωμένες… Άλλωστε έχουν συνηθίσει οι Θεσσαλονικείς να βλέπουν το μετρό …ζωγραφιστό.

Και μια και το έφερε η κουβέντα, αυτό που σήμερα είναι ζητούμενο, μέσα μαζικής μεταφοράς που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, οι Σοβιετικοί το είχαν δεδομένο από το 1935, όταν εδώ οι παππούδες μας πηγαίναν με τα κάρα (στην καλύτερη περίπτωση)…