Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τελευταία μέρα της έκθεσης για τα «100 χρόνια του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών»

Σήμερα η τελευταία μέρα της έκθεσης για τα «100 χρόνια του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» που λειτουργεί στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και σύμφωνα με την ανακοίνωση υπάρχει δυνατότητα οργανωμένων ξεναγήσεων κατόπιν συνεννόησης με το ΣΕΗ ή με τους υπεύθυνους της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Το 2017 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από τα πρώτα σωματεία της χώρας, τα μέλη του οποίου πρόσφεραν πολλά με τους αγώνες και την τέχνη τους στο λαϊκό κίνημα, αλλά και εμπνεύστηκαν απ’ αυτό. Από τη μικρασιατική καταστροφή, μέχρι το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη χούντα των συνταγματαρχών, το Σωματείο πάλευε για την επιβίωσή του και την επιβίωση του κλάδου. Δημιούργησε μέσα σε δύσκολες στιγμές και μέσα από τις γραμμές του πέρασαν όλοι οι σημαντικοί καλλιτέχνες της χώρας.

Η ζωή του Σωματείου, χέρι χέρι με τη ζωή του κινήματος και την ιστορία του τόπου, ξεδιπλώνεται μέσα από μια έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού, που συλλέχτηκε από το αρχείο του Σωματείου, από προσωπικά αρχεία, εφημερίδες της εποχής και άλλες πηγές.