Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τελευταίες παραστάσεις για το «Μετά την Βάρκιζα»

 

Μέχρι τις 13 Γενάρη – όπως ήταν προγραμματισμένη – θα παίζεται η παράσταση «Μετά την Βάρκιζα»του Μυρώδη Αδαμίδη,σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, στο θέατρο «Αλκμήνη», κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30.Τηλέφωνα κρατήσεων & πληροφορίες: 210 3428650 & 6978603947.

Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται σε πραγματική ιστορία και ιστορικά ντοκουμέντα. Λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος, μια μάνα – χήρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δύο γιων της. Προσπαθεί να συμφιλιώσει τα παιδιά της, τους συστήνει ουδετερότητα, παροτρύνει τον μεγάλο γιο να υπογράψει Δήλωση για να μην τον κυνηγούν, παρακαλεί τον μικρό να δεχτεί τις διαφορετικές ιδέες του αδελφού του, ενώ συμβουλεύει τη μικρή της κόρη να μην ανακατεύεται. Ομως, τα γεγονότα σύντομα μετατρέπουν την ελπίδα σε εφιάλτη, την αγάπη σε φόβο και το φόβο σε συμφορά.

Μουσική: Τάσος Σωτηράκης. Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης. Σκηνικά – κοστούμια: Ευθύμης Τζώρας. Βοηθοί σκηνοθέτη: Αννυ Ζερβού, Κωστής Σαββιδάκης.

Pαίζουν: Θεοδώρα Σιάρκου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Ειρήνη Πολυδώρου, Μάνος Κωστής, Σάββας Πογιατζής, Κωστής Σαββιδάκης.