Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Τερτίπια του ναζί Λαγού για να μπλοκάρει την έκδοσή του στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσής του Λαγού στην Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες κατά τις οποίες ο ίδιος θα επιχειρήσει να τη μπλοκάρει, προσφεύγοντας στη βελγική Δικαιοσύνη.

Συνεπής ως προς την προηγούμενη στάση του, ο Γιάννης Λαγός θα επικαλεστεί νομικά τερτίπια και θα προσφύγει στην βελγική Δικαιοσύνη κατά του εντάλματος σύλληψης. Yποστηρίζει πως το αρμόδιο όργανο της ΕΕ – που αποφάσισε για την υπόθεσή του πριν αυτή εισαχθεί στην Ευρωβουλή – συνεδρίασε χωρίς την παρουσία του και προτού καθαρογραφούν τα πρακτικά της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Εκτιμάται ότι αν συμβεί το παραπάνω, για να εκδοθεί η απόφαση θα χρειαστούν δύο έως τρεις μήνες, ενώ έχει το δικαίωμα να προσφύγει και σε δεύτερο βαθμό. Εκτός από την έκδοσή του, η Δικαιοσύνη του Βελγίου θα κρίνει εάν θα βρίσκεται υπό κράτηση ή σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να βγει η απόφαση.

Σε περίπτωση που ο ίδιος θα συναινούσε να εκδοθεί στη χώρα μας, σενάριο που δεν θεωρείται πιθανό, τότε η διαδικασία θα ήταν ταχύτατη και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες.

Θα εισπράττει μισθό ευρωβουλευτή στη φυλακή!

Ο Λαγός που έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και του έχει επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή από όλους τους χρυσαυγίτες δεν θα χάσει τελείως τα προνόμιά του ακόμα κι αν οδηγηθεί στη φυλακή.

Μέχρι να καταδικαστεί αμετάκλητα θα λαμβάνει το μισθό του κάθε μήνα, που σημαίνει 6.800 ευρώ και πιθανόν και άλλα 4.300 ευρώ ως αποζημίωση για τη διατήρηση του γραφείου του. Συνολικά δηλαδή υπάρχει περίπτωση να λαμβάνει 11.000 ευρώ κάθε μήνα, όσο αδιανόητο κι αν ακούγεται για κάποιον που είναι διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης και με αυτά τα χρήματα μπορεί να συνεχίζει να χρηματοδοτεί εγκληματικές ενέργειες.

Ακολουθήστε το Ατέχνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων