Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΚΕ Η Ελληνική Λύση έβαλε πλώρη για να πάρει τη θέση της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» σε στρατόπεδο της περιοχής με πρόσφυγες και μετανάστες η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος επισκέφτηκε το στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα μόνο και μόνο για να βρει βήμα ώστε να αναπαράγει τις γνωστές φασιστικές και ρατσιστικές του θέσεις για το προσφυγικό. Μάλιστα “επέπληξε” τους δημοσιογράφους για το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τον όρο προσφυγικό και δεν μιλούν για…”λαθροεισβολείς”! Η επίσκεψη του στο καμπ φιλοξενίας βέβαια δεν είχε ως αντικείμενο ούτε τους όρους διαμονής των προσφύγων, ούτε τα προβλήματα των εργαζομένων. Και φυσικά, κουβέντα δεν ακούσαμε για τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις οποίες συμμετέχει και η χώρα μας, την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εφαρμόζουν και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ.

gif Banner ΓυάροςΕπιβεβαιώνεται ότι ο Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση έχουν βάλει για τα καλά πλώρη να πάρουν τη θέση της Χρυσής Αυγής. Οι γεμάτες ξενοφοβικό μίσος δηλώσεις του αυτό καταμαρτυρούν “…Εμείς είμαστε υπέρ του ελληνικού πολιτισμού. Η Ελλάδα πρέπει να κατοικείται μόνο από Έλληνες και να μην κοιτάμε τους ξένους. Πρώτα τους Έλληνες…Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν Καβαλιώτες, θα υπάρχουν Χασάνηδες και Ιμπραήμηδες…Δεν είναι πρόσφυγες, είναι λαθροεισβολείς. Δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα, τα πετάνε, τα καίνε οι ίδιοι και κρατάνε μόνο το iPhone! Αν πάμε μέσα τώρα θα δείτε ότι όλοι έχουν ένα iPhone. Πού το βρήκαν το iPhone οι φτωχοί δεν κατάλαβα! Ένα iPhone κάνει 1.300 ευρώ, ο Έλληνας δεν έχει iPhone, έχει κάτι άλλο…”.

Οι δηλώσεις και οι θέσεις του, ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε σε ανθρώπους που τα εγκλήματα που κάνουν οι ιμπεριαλιστές στις χώρες τους τούς υποχρεώνουν να αναζητήσουν σε ξένους τόπους τη σωτηρία και την επιβίωσή τους, ανθρώπους που, αφού ξεφύγουν από τον πόλεμο και το θαλασσοπνίξιμο, πέφτουν στα χέρια των διακινητών και καταλήγουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, αφού δεν τους επιτρέπουν να πάνε στις χώρες προορισμού τους, να επανενωθούν πολλοί από αυτούς με τις οικογένειές τους, συνιστούν πρόκληση για το λαό της Καβάλας.

Ας πληροφορηθεί, λοιπόν, ο κύριος Βελόπουλος ότι οι Καβαλιώτες ξέρουν από πρώτο χέρι τι πάει να πει προσφυγιά και μετανάστευση, αφού η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι απόγονοι είτε προσφύγων από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, είτε μεταναστών των προηγούμενων δεκαετιών. Άλλωστε, δεν είναι λίγες και σήμερα ακόμα οι οικογένειες που έχουν μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης και αλλού. Για αυτό και η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη ήταν και συνεχίζει να είναι η δική μας απάντηση στην ισχνή μειοψηφία των εθνικιστών και των ρατσιστών, όλων των φανερών και συγκαλυμμένων χρυσαυγιτών.»