Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Λέσβου ΚΚΕ: Για την φωτιά στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Η χωρίς τέλος αθλιότητα που επικρατεί στα κέντρα-φυλακές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά αναδείχθηκε από τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε μεγάλη σκηνή στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «η πυρκαγιά που ξέσπασε σε Rubhall έρχεται σε συνέχεια των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση που για αρκετές ώρες τις προηγούμενες νύχτες άφησαν τους πρόσφυγες χωρίς θέρμανση μέσα στο κρύο.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά δεν προχώρησε σε διπλανές σκηνές και σβήστηκε, ενώ ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες δεν σημαίνει ότι η κατάσταση και οι όροι ζωής των διαμενόντων και των εργαζομένων μέσα στο ΚΥΤ δεν παραμένουν επικίνδυνες.

Πρέπει άμεσα με την ευθύνη του υπουργείου και της διοίκησης του ΚΥΤ:

Να αποκατασταθεί η στέγαση και η σίτιση των προσφύγων που επλήγησαν.

Να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση.

Να γίνει ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει άλλο τέτοιο συμβάν και μάλιστα σε συνθήκες κακοκαιρίας».

Και συμπληρώνει ότι:

«Και αυτό το περιστατικό βέβαια αντιβαίνει στη δήθεν ομαλή πραγματικότητα που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας τη διατήρηση του ΚΥΤ, αλλά και την κατασκευή νέας δομής στη Βάστρια (αλήθεια τι θα σήμαινε πυρκαγιά μέσα σε δασική έκταση;).

Τα αιτήματα του λεσβιακού λαού παραμένουν επίκαιρα και ρεαλιστικά:

Καμία νέα δομή, να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ.

Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων, να τους δοθούν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους, με κατάργηση όλων των συμφωνιών της ΕΕ που τους εγκλωβίζουν».

(Φωτό Αρχείου)

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα

Μετάβαση στο περιεχόμενο